Säästeliäästi markkinoitu UMT tuo Sastamalaan jotain ennenkokematonta

Sitä, mistä tapahtuman nimi UMT on lyhenne, järjestäjät eivät suostu paljastamaan. ”Sen voi kukin keksiä ihan itse”, Kalle Siltala (vas.), Mikko Huhtainen ja Jarno Nieminen naureskelevat Tervahovin yläkerrassa. Tapahtuman nettisivut osoitteessa www.umt.wtf tarjoavat lisätietoa illasta.

Hyvät bileet kaveriporukalle. Sellaiset olivat vielä syksyllä suunnitteilla sastamalalaisten Mikko Huhtasen, Jarno Niemisen ja Kalle Siltalan toimesta. Sittemmin ”ajatus lähti laukalle” ja syntyi UMT, salaperäisesti sosiaalisessa mediassa markkinoitu EDM:lle eli elektroniselle tanssimusiikille omistettu tapahtuma. Se on paikkakunnalla jotakin ennennäkemätöntä ja -kokematonta.

Bileiden taustalla vaikuttaa pitkään dj:n hommia tehneiden Huhtasen ja Siltalan halu laajentaa genreä.

”Ravintoloissa soivat usein samat kappaleet Spotifyn suosikkilistalta, eivätkä ne välttämättä aina vastaa dj:n omaa makua. UMT:ssä haluamme tarjota väelle tanssittavaa musiikkia, josta myös itse tykkäämme”, kaksikko perustelee.

UMT:sta kotimaiset kappaleet puuttuvat miltei kokonaan ja tanssijalan alle isketään esimerkiksi sellaisilla nimillä kuin Don Diablo, Skrillex ja Swedish House Mafia.

Yläkerta yhtä suurta tanssilattiaa

UMT pidetään Jarno Niemisen omistamalla Tervahovilla Tervakallion leirintäalueen kupeessa lauantaina 27. huhtikuuta. Suosittuna juhlatilana tunnettu Tervahovi muuttuu yhden illan ajaksi ravintolaksi, jonka yläkerta on yhtä suurta tanssilattiaa ja alakerrassa on baari, jossa voi välillä hengähtää kylmiä juomia nautiskellen.

”Tapahtumasta on tehty ilmoitus kaikille virallisille tahoille, kuten poliisille ja Teostolle ja leirintäalueen anniskelulupaa on laajennettu Tervahovin puolelle”, Nieminen kertoo.

Ison tapahtuman järjestäminen vaatii työvoimaa. Paikalle on tulossa niin järjestyksenvalvoja kuin baari- ja narikkatyöntekijöitä. Tanssilattialle tunnelmaa luo ammattilainen valojen, savujen ja strobojen muodossa.

Levyjä illan aikana soittavat Mikko Huhtanen ja Kalle Siltala sekä kolmas dj, jonka nimeä järjestäjät eivät vielä halua paljastaa.

Tavoitteena paikka täyteen

UMT:n mainostaminen säästeliäästi on ollut tietoinen juttu.

”Paljastamalla pieniä murusia kerralla olemme toivottavasti herättäneet ihmisten mielenkiinnon”, Nieminen tuumii.

”Emmekä toisaalta halunneet luoda ennakkoasetelmia tapahtuman tyylin tai sen suhteen, kuka UMT:n järjestää”, Siltala jatkaa.

Harkittu markkinointi on tuottanut hedelmää. Kylillä UMT:sta on supistu jo hyvän aikaa ja lipuistakin kyselty. Odottajille kolmikolla on hyviä uutisia: tiketit tulevat myyntiin keskiviikkona 27. maaliskuuta. Tarjolla on kaksi erilaista lippupakettia sekä vip-partypöytiä.
Halukkaat pääsevät etkoilemaan ennen ovien virallista avautumista.

Tervahovin kapasiteetti on 250 henkeä.

”Olisi hienoa, jos saisimme paikan täyteen”, järjestäjät haaveilevat.

”Paikalle kannattaakin tulla edes uteliaisuudesta, kun aina valitellaan ettei tässä kaupungissa tapahdu mitään. No, nyt tapahtuu ja isosti.”

Huhtanen, Nieminen ja Siltala toivovat ensimmäisestä UMT:sta pään avausta uudenlaiselle musiikkitapahtumalle Sastamalassa. Mikäli kaikki menee huhtikuussa suunnitellusti, jatkoa seuraa varmasti.

Nieminen on jo miettinyt tapahtuman laajentamista viereisen leirintäalueen puolelle.

 • avatar DJ HardTrance

  EDM eli elektroninen tanssimusiikki oli muutaman vuoden joka paikassa. Eikä sen vieläkään voida sanoa kadonneen, mutta suurin buumi tuntuu nyt laantuneen. EDM ei ole kyennyt uudistumaan tarpeeksi paljon ja ihmiset kyllästyivät. Se on ihan luonnollista, kun samaa kaavaa toistaa lakkaamatta. EDM yhdisti todella monia konemusiikin elementtejä ja tiivisti ne pieneen pakettiin, joka ilmeisesti miellytti ihmisiä. Tapahtumajärjestäjät ja monet artistit haistoivat tämän. Underground-artisteille siitä oli myös hyötyä, sillä se toi paljon uusia ihmisiä konemusiikin pariin. Vuoden verran Techno on nostanut päätään ja kohta pian Trance taas nousee. Suomi vaan tuppaa olla kehitysmaa versus keskieurooppa

  • avatar KillerCore

   EDM alkoi taapertaa jo vuosi sitten. Ja korjataan sen verran ettei kaikki konemusiikki todellakaan kuulu EDM:ään! Esim Avicii (R.I.P.) & Swedish House Mafia vokaliosuuksineen kuuluu mutta esim Patrick DSP & Absorbed ei.

  • avatar Nimetön

   Kukaan ei tule piuhojasi repimään. Eutanasia on Suomessa laitonta.

 • avatar Make Tamminen

  Olisko tällä alueella Trancesta mihinkään? Itse olen paikkakuntalainen ja teen Trancea. Uusin raitani soi juuri Ylex:n illassa ja isoa supporttia tullut muutenkin kun Paul Van Dyk soitti sen viime viikolla 🙂

  • avatar HC Teppo

   Khyl oikeen Hcgabba/trance bileet olis poikaa, Joku vanha halli vuokralle ja sinne bileet pystyyn. Peukut Makelle soittoajasta!

  • avatar DJ HardTrance

   Laita biisejä Turkuun X-Rust ryhmälle ja Hesaan Dark Star Traxx

 • avatar Raver 4 ever

  No siis, samaa shittii mitä radiosoitto suoltaa!? Nyt näyttää olevan House-settii talossa mutta kun nämä 3 muskettisoturia sekoittaa nyt kaiken konemusan saman setin alle eli UMK ja Darude!! Eiku, se olikin eri setti! Mutta samaa kuitenkin

  • avatar Nimetön

   Various EDM genres have evolved over the last 40 years, for example; electro, techno, house, trance, drum and bass etc. Stylistic variation within an established EDM genre can lead to the emergence of what is called a subgenre. Hybridization, where elements of two or more genres are combined, can lead to the emergence of an entirely new genre of Edm.

 • avatar Russian Mafia

  Avicii & Talla2XLC, Lasgo & Gary D (R.I.P.), Swedish House Mafia & Kraftwerk??? Sinä nimetön, mieti mitä kategorioit ja mihin! Tarkalleen ottaen: Kraftwerk, Tangerine Dream, Neu!, Cluster etc … Ei kerro monelle mitään vaikka kävisi Wikipediassa!

 • avatar 2Fast4U

  Lainaus:

  “Bileiden taustalla vaikuttaa pitkään dj:n hommia tehneiden Huhtasen ja Siltalan halu laajentaa genreä.

  Ravintoloissa soivat usein samat kappaleet Spotifyn suosikkilistalta, eivätkä ne välttämättä aina vastaa dj:n omaa makua.”

  Haloo, jos DJ on niin ääliö et soittaa sitä Spotify/lista paskaa eikä saa sanottua NO! Ennen DJ oli arvostettu ja paikassa kun paikassa pidettiin teemailtoja ja DJ oli se joka toi äänen!! Nykyään naapuri Pirjon hortonomi-poika Niilo voi olla itseoppinut “Wanna Be”-DJ! Läppäri ja Tractor tms softa! Kone hoitaa kaiken oleellisen. Onneksi olen muualla jossa saa tupla Technarit nostaa pöydälle ja iskeä vanhaa perus 12″ Housea, Acidii, Technoo ja näiden Hard variaatioita lautasille. Onnea ja menestystä Teille. Väärä musiikki kohtaa väärän kohdeyleisön

 • avatar Tanssitar

  En muista koska viimeksi Sastamalassa olis vastaavaa järjestetty. Todella mukava ilta ja toivottavasti tapahtuma sai tuulta alleen!

Kommentointi ei ole käytössä.