Saksitut: Niemelä laukaisi ajatuksen, jonka suo toteutuvan

Kun yrittäjien vaalipaneeli pidettiin viime viikolla, niin kaikki kansanedustajaehdokkaat vasemmalta oikealle puhuivat myötäsukaan. Yrittäjiä pidettiin oikeasti Suomen kantavina voimina, samoin työntekijöitä, jotka vievät osaamisellaan maata eteenpäin. Niinpä. Mutta oikeasti uudet avaukset jäivät leijumaan ilmaan, tai uupumaan kokonaan.

Onneksi yleisössä oli matkassa mukana entinen pankkiherra ja Kokoomuksen kuntapoliitikko Pekka Niemelä. Hänellä oli oikeata asiaa niin koko Suomen kuin Sastamalankin puolesta.

Niemelä kaivoi esiin mahdollisuuden autotehtaaseen Sastamalaan, tai muualle Suomeen, erityisesti tietenkin Sastamalaan. Kokenut ja maailmaa miettivä mies pohti mitä mahdollisuuksia Suomelle antaa Iso-Britannian mahdollinen ero Euroopan Unionista. Syvä pohdinta toi lopputuloksen, joka voisi tuoda Suomeen ja vaikkapa Sastamalaan autotehtaan, koska ulkomaiset sijoittajat tuskin mieltyvät Iso-Britannian eroaikeisiin ja pakenevat epävakaasta maasta. Niemelä esittikin, että voisiko Suomi ja tässä tapauksessa erityisesti Sastamala hyödyntää tilannetta vaikkapa autotehtaan muodossa.

Eipä ollut kielteisiä puheita. Ehken enemmänkin ihmeteltiin sitä, että kuinka tuollaista voi edes pohtia. Niinpä Niemelä vain mietti. Tosin on hän ennenkin tuonut esiin uusia ajatuksia kaupunginvaltuustossa istuessaan. Jollakin viisteen hän oli kuitenkin oppositiossa, joten aatokset eivät saaneet aina tuulta taakseen.

Pekan avaus oli uusi. Siihen poliitikot eivät pystyneet. Avaus on yhtä vaikuttava kuin sellutehtaan rakentaminen Liekoveden rantamaille.

Avaraa katsantoa kaivataan, ja myös kokemusta. Onkohan Niemelä tekemässä paluuta valtuustoon seuraavissa kuntavaaleissa. Vaikka, voihan noita aatoksia nostaa pintaan muuallakin kuin politiikan kentillä.

  • avatar Nimetön

    Se täytyisi olla sitten sähköautoja valmistava tehdas. Että olisi töitä vielä vuoden 2030 jälkeen. Sikäli tietty looginen ajatus, mikäli Suomeen saadaan enakkopuheitten mukaan myös akkutehdas varustaan sähköautoja. Maan seuraava hallitus on asialle myötämielinen, koska nykyisen opposition tärkeimmät puolueet kannattavat sitä, mihin maailmalla autotehtaat jo siirtyvät. Sähköauto ja hybridiauto. Siis Nurmisesta seuraava liikenneministeri!

  • avatar Nimetön

    Jos Ford on merkki, niin myyjä löytyy samasta kaupugista. Niin se menee, että autotehtaat ei valmista vuoden 2030 jälkeen enää pelkästään bensalla toimivia autoja. Hybridi ja täyssähkö valtaa tiet.

  • avatar Nimetön

    Pako Isosta-Britanniasta on jo alkanut. Toistaiseksi eniten siitä on hyötynyt naapuri Irlanti.

Kommentointi ei ole käytössä.