Rakasta paikallista – Alueviestin sähköinen leimakortti kannustaa ostoksille Sastamalassa

Rakasta paikallista -sovelluksella voi kerätä “leimoja” ja osallistua arvontaan.

Alueviesti yhteistyötahoineen tuo kuluttajien iloksi maksuttoman Rakasta Paikallista -sovelluksen. Rakasta Paikallista on älypuhelimella toimiva leimakorttipalvelu. Jos lataa sovelluksen puhelimeensa, voi kerätä leimoja Rakasta Paikallista -kampanjassa mukana olevista sastamalalaisista yrityksistä.

”Yksi leima tulee yhdestä vähintään 20 euron ostoksesta. Kun leimoja on kerännyt 10 kappaletta, on mukana Vammalan Yrittäjien 100 euron arvoisen lahjakortin arvonnassa”, selvittää Alueviestin toimitusjohtaja Sami Latva.

Lahjakortti arvotaan kerran kuukaudessa. Latvan mukaan asiakkaan ei tarvitse itse muistaa ilmoittautua arvontaan, vaan sovellus lähettää tiedon automaattisesti eteenpäin, kun leimoja on riittävä määrä. Sen jälkeen leimakortti tyhjenee, ja keräilyn voi aloittaa alusta.

”Yleensä ihmisillä on kännykkä mukanaan, missä he sitten liikkuvatkin. On kätevää, kun leimakortti kulkee sinne minne puhelimen omistajakin.”

Latva toteaa, että tuotteita ja palveluita voi ostaa omaan tahtiin, eli leimoja voi kerryttää pidemmälläkin aikajaksolla.

”Käytännössä homma toimii niin, että mukana olevista yrityksistä löytyy QR-koodi, joka luetaan leimakorttisovelluksella.”

Paikallisille yrityksille kampanjassa mukana oleminen on maksutonta, eli QR-koodin pyytäminen omaan liikkeeseen ei aiheuta kuluja.

”Hyvä tapa tukea paikallista yrittäjyyttä ja monipuolisten palveluiden säilymistä alueellamme, on käyttää meitä lähellä olevia paikallisia kauppoja ja palveluita. Toivomme tietysti, että niin kuluttajat kuin yrityksetkin ottavat sovelluksen innostuneesti vastaan. Jos joku yrittäjä ei vielä ole kuullut sovelluksestamme ja haluaa mukaan, kannattaa ottaa yhteyttä”, Latva sanoo.

Rakasta Paikallista -sovelluksen voi ladata ios-laitteille (iPhonet) App Storesta tai Android-laitteille GooglePlay-kaupasta. Sovelluksen käyttämiseen tarvitaan Alueviesti -tunnukset.

Tunnukset voi luoda Alueviestin sivustolla rekisteröitymällä. Jos rekisteröityy sovelluksen kautta, se ohjaa Alueviestin rekisteröitymiskaavakkeelle.