Huittisten kaupunkiasunnot tuo valokuidun noin 350 huoneistoonsa

Valokuitu, internet, netti
Kuvituskuva.

Huittisten kaupunkiasunnot parantaa asuntojensa asumismukavuutta. Kaupungin perustama ja kokonaan omistama osakeyhtiö on solminut Lounean kanssa sopimuksen, jonka myötä noin 350 huoneistoon Huittisissa ja Vampulassa asennetaan valokuitu. 

Huittisten kaupunkiasuntojen toimitusjohtaja Hannu Vähähyyppä on tyytyväinen sopimuksesta.

”Pienten kuntien, kuten Huittisten elinvoiman kannalta on tärkeää, että asukkailla on mahdollisuudet samanlaisiin tai jopa parempiin yhteyksiin kuin suurissa kaupungeissa. Nyt tehtävä ratkaisu lisää huomattavasti asuntojemme asuinmukavuutta ja varmistaa sen, ettei vaikkapa työskentely kotona häiriinny yhteyksien vuoksi.”

Huittisten kaupunkiasuntojen valokuituratkaisu tehdään uudella tekniikalla. Tekninen ratkaisu on ylivoimainen ja tuo asuntoihin muun muassa valmiuden teräväpiirtokanaviin ja jopa tuhannen megan nopeuteen.

Nettiyhteys isossa roolissa asumisessa

Lännen kiinteistöympyrä isännöi kaikki Huittisten kaupunkiasuntojen kohteet. Lännen kiinteistöympyrän toimitusjohtaja Erja Salo on innoissaan valokuidun asentamisesta huoneistoihin.

”Nykypäivänä hyvä nettiyhteys on asukkaille entistä tärkeämpi asia. Netissä hoidetaan nykyään kaikki uutisten lukemisesta ostoksiin. Ihmiset kuluttavat paljon netin yli myös viihdettä ja siksi nettiyhteydeltä vaaditaankin paljon. Erityisesti nettiyhteyden laatu korostuu paikoissa, joissa on paljon käyttäjiä, kuten esimerkiksi kerrostaloissa.”

Lounea ryhtyy kartoittamaan valokuitukiinnostusta laajemminkin Huittisissa ja Vampulassa. Useilla alueilla Huittisissa on jo valokuituyhteys, mutta yrityksen tavoitteena on laajentaa yhteyksiä entisestään.

Poimintoja