Lojer teki yrityskaupat – nousee Pohjoismaiden suurimmaksi sairaalasänkyvalmistajaksi

Sastamalalainen Lojer laajentaa yrityskaupan myötä toimintaansa ja kasvaa Pohjoismaiden suurimmaksi alallaan.

Sastamalalainen sairaalakalustevalmistaja Lojer Oy ostaa lahtelaisen terveysteknologiayritys Merivaara Oy:n sairaalasänkyliiketoiminnan. Liiketoimintakauppaan kuuluvat Merivaaran sairaala- ja tutkimussängyt, potilaspaarit ja synnytyssängyt.

Kaupan ansiosta Lojerista tulee Pohjoismaiden suurin sairaalasänkyvalmistaja. Merivaara keskittyy jatkossa huippuluokan leikkaussaliratkaisujen, kuten saliohjausjärjestelmien, leikkausvalaisinten ja -pöytien sekä avaimet käteen -leikkaussalien kehittämiseen.

Ostetun liiketoiminnan liikevaihto on noin 9 miljoonaa euroa. Kaupassa Lojerille siirtyy Merivaaran sairaalasänkyjen liiketoiminta Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Lisäksi Lojer saa haltuunsa merkittävän IPR-salkun sekä lukuisia tuoterekisteröintejä ympäri maailmaa.

Merivaara-konsernista siirtyy 28 työntekijää Lojerin palvelukseen Suomessa ja Norjassa. Sairaalasänkyjen valmistus jatkuu entisellään Lahdessa, jossa Lojerilla on ollut toimintaa jo aikaisemminkin. Lojer saa Merivaaran sairaalasänkyliiketoimintaan kuuluvien tuotenimien käyttöoikeuden neljäksi vuodeksi.

”Kauppa sopii strategiaamme poikkeuksellisen hyvin, ja ostettu portfolio täydentää valikoimaamme erinomaisesti. Kaupan jälkeen voimme tarjota tuotteet synnytyksestä vanhusten hoitoon. Lisäksi meille siirtyy merkittävä huolto- ja varaosalaitekanta, mikä vahvistaa palveluliiketoimintaamme Suomen lisäksi myös muissa Pohjoismaissa”, kertoo Lojerin toimitusjohtaja Ville Laine.

”Kaupalla Merivaara lujittaa asemaansa leikkaussalien teknologiaedelläkävijänä. Olemme viimeisten vuosien aikana keskittyneet leikkaussalien kokonaisratkaisuihin, tuottavuutta edistävien järjestelmien ja tuotteiden, kuten maailmalla palkittujen leikkaussalivalaisimien kehittämiseen”, kertoo Merivaaran toimitusjohtaja Jari Kaija.

Sekä Merivaaralle että Lojerille on tärkeää pitää yllä suomalaista liiketoimintaa, kertovat yhtiöt mediatiedotteessaan.

”Molemmilla yhtiöillä on yli sadan vuoden historia teollisessa valmistuksessa Suomessa. Olemme ylpeitä suomalaisuudestamme ja suomalaisesta teollisuudesta ja tyytyväisiä siihen, että tämän kaupan myötä omistus pysyy edelleen kotimaassa. On ilo palvella maailman onnellisinta kansaa maailman parhailla terveydenhuollon laitteilla ja palveluilla”, summaavat Jari Kaija ja Ville Laine.

Kommentointi ei ole käytössä.