“Miksi osallistuu päätöksentekoon?” – Kirkkovaltuuston puheenjohtajan kirkko-opastukset kirvoittivat kirjeen

Sastamalan kirkkoneuvostolle on esitetty kysymys kirkkovaltuuston puheenjohtaja Pirkko Eskon luottamustoimen hoitamisesta. Hän opastaa Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa, eli on satunnaisesti palvelussuhteessa seurakuntaan.

Kirkkoneuvostoa lähestyy kirkkovaltuuston jäsen Seppo Laaksonen “parin seurakuntalaisen pyynnöstä”. Kirjeessä viitataan lakitekstiin, jonka mukaan enintään kuuden kuukauden väliaikaisessa palvelussuhteessa ei menetä vaalikelpoisuuttaan toimielimeen, mutta palvelussuhteen kestäessä ei kuitenkaan saa hoitaa luottamustointaan. Laaksonen haluaa tietää, miksi kesätyöhön Tyrvään Pyhän Olavin kirkon oppaaksi palkattu kirkkovaltuuston puheenjohtaja kuitenkin osallistuu samanaikaisesti päätöksentekoon seurakunnassa.

Kirkkoneuvostolle laaditussa esityksessä todetaan, että kirkkovaltuuston puheenjohtajan kanssa tehdään kesäaikana työsopimukset yksittäisille opastuspäiville. Hänellä ei ole seurakunnan kokouspäivinä palvelussuhdetta voimassa.