Haapamäki valmis voittojahtiin – “Hyvän olon tunnetta ei ole päästetty valloilleen”

Henri Haapamäki tiimeineen on valmiina taistoon Ylämyllyllä. 

Rallicrossin SM-sarja tekee paluun Itä-Suomeen ja Ylämyllyn radalle Liperiin viiden vuoden tauon jälkeen. Kauden avausosakilpailussa Jalasjärvellä SRC-luokassa täydellisen kilpailun ajanut sastamalalainen Henri Haapamäki lähtee “susirajalle” jälleen kerran hyvin valmistautuneena ja voitto tähtäimessään.

Jalasjärvellä voittoon maksimipistein ajanut Haapamäki tuumaa fiiliksen olevan korkealla kilpailun alla.

Auto on käyty täysin läpi Jalasjärven jälkeen. Vaikka sieltä tulikin jackpot, niin hyvän olon tunnetta ei ole päästetty valloilleen, vaan käytiin auto läpi ja kaikki on kunnossa.”

Haapamäen tiimissä huolellinen työ auton ympärillä kilpailujen välissä on jo tuttu rutiini ja ehdottomasti yksi menestyksen avaintekijöistä. 

“Se on meidän tyyli, kaikki varmistetaan sataan kertaan. Se on varmaankin tullut rallivuosilta, rallissa kun mennään momenttiavaimen kanssa ja kokeillaan kiinni olevat pultit, että naksahtaa varmasti. Sieltä se on meidän toimintaan periytynyt. Ja kun käytössä olevat varat on hyvin tiedossa, on pakko olla todella tarkkana ettei mitään tyhmyyttään riko. Esimerkiksi, että jotain irtoaa ja siitä markan viasta alkaa lumipalloefekti.”

Rata on Haapamäelle tuttu

Ylämyllyn rata sijaitsee Liperissä, noin 10 kilometriä Joensuusta länteen. Rata on 1080 metriä pitkä, josta 65 prosenttia on soraa ja 35 prosenttia asfalttia.

“Kolme kertaa olen siellä ajanut EVK-Liigan kilpailun, joten paikka on tuttu. Rata on erittäin hieno ja vauhdikas, tykkään kyllä. Samalla se on myös rata, missä pitää malttaa ja missä on vaikeaa tehdä hyvä kierrosaika. Uskoisin, että sopii hyvin myös meidän kalustolle, koska siellä on paljon löysää soraosuutta, missä vaaditaan hyvää vetopitoa.”

Vaikka Sastamalasta onkin Itä-Suomeen ja Joensuuhun varsin pitkä matka, kävi Haapamäki tuttuun tyyliinsä ajamassa radalla kilpailuun valmistavat testit viikko ennen varsinaista kilpailua. 

“500 kilometriä per suunta hikoiltiin -82 mallin linja-autossa. Päivä “runtattiin” Ylämyllyllä menemään ja muutettiin autoa taas aika paljon. Jotenkin tuntui, että se olisi nyt parempi, mutta se tietysti nähdään sitten vasta kilpailussa, että miten muutokset on onnistunut.”

Ylämyllyllä SRC-luokassa mukana on 18 kuljettajaa ja koko sarjan kärkikuusikko.

“Hyvää, rehtiä kilpailua odotetaan ja suurella mielenkiinnolla lähdetään katsomaan mikä on muiden vauhti kuivalla”, Haapamäki toteaa viitaten tuoreimpaan sääennusteeseen, jonka mukaan lauantaina kilpailun aikaan päästäisiin ajamaan ilman sadetta.

SRC:n pistetilanne 1/5 osakilpailua:

1) Henri Haapamäki 30

2) Jussi Klemola 24

3) Christian Jensen 23

4) Joni-Pekka Rajala 22

5) Olli Lahti 16

6) Tomi Koirikivi 15

Rallicrossin SM-sarja 2019 kilpailukalenteri:

15.6. Joensuu

27.7. Jurva

24.-25.8. Kouvola

14.9. Honkajoki