Huittisten Yrittäjiltä maksupääte lukion ja yläkoulun kurssien käyttöön

Huittisten Yrittäjien puheenjohtaja Jouni Isotalo lupasi, että lukion yrittäjyyskurssia ohjaava lehtori Sami Kaisko ja Pellonpuiston koulun opinto-ohjaaja Tanja Sairila saavat tarvittaessa opastusta maksupäätteen käyttöön.

Huittisten Yrittäjien puheenjohtaja Jouni Isotalo kertoo, että yrittäjillä oli tänä vuonna selkeä mielipide siitä, miten viime viikolla vietettyä Yrittäjän päivää vietetään.

”Ei mitään kahvituksia tai keskustelutilaisuuksia, vaan yhteistyötä lukion ja yläkoulun kanssa.”

Ajatus sopi hyvin myös tämän vuoden Yrittäjän päivän teemaan, joka oli Yrittäjäkasvatus perusopetuksesta korkeakouluun.

”Teemme sekä Lauttakylän lukiossa että Pellonpuistossa järjestettävien yrityskurssien kanssa jonkin verran yhteistyötä muutenkin. Meille on tärkeää tuoda yrittäjyys ja nuoret lähemmäs toisiaan. Siksi päätimme lähestyä suoraan kurssien vetäjiä ja kysyä, onko jotain, miten voisimme tukea nuorten yrityskursseja.”

Sattumalta ajatus ja tarve oli molemmissa kouluissa samanlainen. Kummastakin toivottiin koululle yrittäjyyskurssin käyttöön tulevaa maksupäätettä.

Pellonpuiston opinto-ohjaaja Tanja Sairilan mukaan maksupäätettä tullaan käyttämään oppilaskunnan kioskissa.

”Pääsemme lopultakin mukaan nykyaikaan. Tähän asti kioskilla asiointi on ollut oppilaille hankalaa, sillä kioski on auki satunnaisesti, eivätkä nuoret ole tästä syystä osanneet varata mukaan käteistä rahaa. Jatkossa kioskissa voi vilauttaa korttia, joka useimmilta yläkouluikäisiltä nuorilta jo löytyy.”

Sairila kertoo, että maksupääte tuli koululle kuin tilauksesta. Sen hankintaa on ehditty suunnitella jo ainakin vuoden ajan.

”Pidän tätä tärkeänä myös sen kannalta, että nyt nuoret pääsevät opettelemaan pankkikortin ja kioskin avulla taloudenhallintaa”, hän pohtii.

Lauttakylän lukion yrittäjyyskurssia ohjaava lehtori Sami Kaisko nyökyttelee Sairilan sanoille ymmärtäväisesti. Samoista syistä laite tarvittiin myös lukiolle.

”Lisäksi meillä on ollut tapana kehitellä vuosittain joku myytävä tuote. Viime vuonna se oli Mattilan Marjatilalla puristettu omenamehu, aiempina vuosina on kaupiteltu esimerkiksi kalenteria ja pelikortteja. Näiden myyminen erilaisissa tilaisuuksissa, kuten vaikka Hullussa Yössä, on ollut hankalaa, kun emme ole pystyneet rahastamaan kortilta.”

Koko jutun voit lukea keskiviikkona ilmestyneestä Alueviestistä.