Pehulan koululaiset saivat vieraita rapakon takaa

Pehulan koulun 5. luokkalaiset vieraidensa kera.

Maanantai 16. syyskuuta oli Pehulan koulun 5. luokalle jännittävä päivä. Saimme luokkaamme vieraita Atlantin toiselta puolelta. Kaksi Amerikan tätiä ja setä tulivat tutustumaan tavalliseen suomalaiseen koulupäivään. Oppilaat saivat harjoitella englanninkieltä ja pääsivät esittämään kysymyksiä vieraille.

”Koulussamme maanantaina 16.9.2019 vieraili kolme eläkeläistä Yhdysvalloista. He olivat vierailulla opettajan siskon luona. Opettajien pienten säätöjen jälkeen he tulivat koulullemme. 5. luokkalaiset fiksuina kysyivät, millaista kouluruokaa Yhdysvalloissa tarjotaan. He sanoivat kouluruuan olevan maksullista. Yhdysvalloissa on kouluruokana myös hampurilaisia yms. Yhdysvalloissa on vähemmän kouluaineita, mutta enemmän oppitunteja, esim. kieliä ei opiskella niin paljon kuin Suomessa. Yhdysvaltalaiset tulivat Suomeen, sillä heidän isoisänsä on suomalainen. He eivät olleet käyneet ennen Suomessa.”

Kirjoittajat Inka ja Vera 5. lk