Saksitut: Liikennegurulle saattaisi löytyä töitä Kirkkokadulta

Jaahas, mihinkäs suuntaan sitä ajelisi?

Jotta liikenne olisi sujuvaa ja turvallista, niin sen pitäisi olla myös yksinkertaista. Ja ainakin erilaisten liikennemerkkien pitäisi yksinkertaisesti osoittaa, kuinka ajetaan. Näin vältytään turhilta pelti- ja ihmisvaurioilta.

Yksi helmi löytyy Sastamalan keskustasta Vammalasta. Kun Kirkkokadulle tulee vanhalta Apajalta, jossa nykyään on R-Kioski, niin ensin törmää ajokieltoon Tyrvään kirkon parkkipaikalle. Muutama sekuntti ja edessä on liikenteenjakaja, joka osviittaa oikealle. Siitä kun jatkaa suoraan on oikealle, Marttilankadulle osoittava merkki ja myös kolmio, joka kertoo Marttilankadun etuajo-oikeudesta.

Oikealle kaistalle vievän liikenteenjakajan jälkeen silmä tarttuu toiseen jakajaan. Siinä nuolet osoittavat sekä oikealle että vasemmalle. Musta kyltti kertoo, että vasemmalla on Tyrvään kirkko. Vaan ihminen, kun on hölmö, saattaa hän ajatella tuosta luikahtavansa Vammaskosken sillan suuntaan, tai vaikkapa Rautavedenkadulle. Hups! Sekunnin kuluttua puitten oksien välistä pilkottaakin lisää merkkejä. Toinen kertoo, että oikealle ei saa kääntyä ja toinen edessä olevan Kirkkokadun alun etuajo-oikeudesta. Ja Vammaskosken suunnasta saapi kääntyä oikealle Kirkkokadulle.

Hieman tuo alue tuntuu monimutkaiselta sumpulta. Toki liikenteenohjauksella joku saattaa ajella kirkolle, vaikka se ei ollut tarkoitus. Eipä tuokaan huono asia ole. Toisaalta voi myös käännähtää jyrkästi vasemmalle takaisin Kirkkokadun yksisuuntaiselle osalle.

Ei tuossa risteysalueella ilmeisesti juurikaan ole kolaroitu. Silti alue on sellainen, että siinä etenkin vieraspaikkakuntalainen joutuu tekemään nopeita ratkaisuja ajolinjoista. Alue on kieltämättä ahdas, mutta silti sitä voisi vähäisesti yksinkertaistaa.
Eli joku liikenneguru, tai alaa opiskeleva voisi näyttää siinä kyntensä.

Kommentointi ei ole käytössä.