Keikyän Perikunta pelastaa Suomen pisimmän puisen riippusillan – “Suunnitelmat ovat jo pitkällä”

Keikyän riippusilta saa uuden tulevaisuuden Keikyän Perikunnalta. Silta on yli 200 metriä pitkä ja leveyttä on 1,65 metriä. Silta yhdistää Pehulan ja Peevolan.

Keikyän Perikunta on hieronut vuokrasopimusta Sastamalan kaupungin kanssa Keikyän riippusillasta euron vuosivuokralla. Sopimusta käsitellään teknisessä lautakunnassa tiistai-iltana.

Keikyän Perikunnan puheenjohtaja Markku Torpo on tyytyväinen sopimukseen pääsystä. Sen myötä Perikunta pelastaa Suomen pisimmän puurakenteisen riippusillan.

Keikyän Perikunnan tavoitteena on korjata silta jo ensi vuonna.

”Suunnitelmat ovat jo hyvin pitkällä. Suunnitelmat pohjautuvat Destian tekemiin selvityksiin”, sanoo Torpo.

Destia totesi sillan olevan siinä kunnossa, että muutaman vuoden kuluttua se laitettaisiin käyttökieltoon, jos peruskorjausta ei tehdä.

”Tuo tieto oli pontimena siihen, että kyläläiset ovat lähteneet asiaan mukaan. Viimeinen kustannusarvio remontille on runsaat 400 000 euroa. Talkootöiden osuus on toki suuri, mutta tarvikkeisiin ja ulkopuolisiin töihin tarvitaan silti noin 200 000 euroa”, laskee Torpo.

Iso urakka, purkutöitäkin luvassa

Sillan korjaus ei ole pieni juttu. Markku Torpon mukaan purkutöitäkin on tiedossa melko paljon.

”Puurakenteet vaihdetaan kokonaan. Se vaatii työtä ja materiaalia. Niiden hankinnassa kaupunki on mukana kunnostusmäärärahojen puitteissa. Olemme tehneet myös hankeanomuksen Joutsenten Reitille.”

Keikyän Perikunta käärii hihat jo torstaina 24. lokakuuta.

”Meillä on silloin palaveri, jossa kootaan riippusillan korjaamista varten työryhmä.”