Sastamalassa neljänneksi eniten peurakolareita

Peurakanta on tiheimmillään eteläisessä ja lounaisessa Suomessa. Tämä konkretisoituu onnettomuuksien kuntalistauksessa.

Tilastokeskuksen mukaan Sastamalassa sattui viime vuonna valkohäntäpeuravahinkoja neljänneksi eniten koko maassa. Määrä on 228. Punkalaidun on kahdentenatoista 112:lla onnettomuudella ja Huittinen kolmantenatoista 108:lla.

Peurakolareita tapahtui tapahtui viime vuonna yhteensä noin 6 250.

Valkohäntäpeuravahingot kunnittain v. 2018

1. Raasepori 365
2. Salo 318
3. Loimaa 258
4. Sastamala 228
5. Urjala 210
6. Pöytyä 186
7. Hämeenlinna 171
8. Loppi 149
9. Lohja 144
10. Kirkkonummi 136
11. Nurmijärvi 132
12. Punkalaidun 112
13. Huittinen 108
14. Janakkala 107
15. Akaa 105
16. Pori 102
17. Vesilahti 95
18. Masku 91
19. Eura 89
20. Inkoo 87

Lähde: Tilastokeskuksen riistaonnettomuustilasto

 • avatar Mullikuhnuri

  Eipä uskoisi tuota uutista, kun peuroja ei ole Suomessa kuin n. 2200 ja nekin vain Suomenselällä ja Kainuussa. Metsäpeura on Suomen ainoa peuralaji. Muut hirveä pienemmät hirvieläimet ovat kauriita, valkohäntä- metsä- tai täpläkauriita. Vanhoilliset metsästäjät toki puhuvat vielä valkohäntäpeuroista ja kuusipeuroista. Se heille suotakoon, romantikoille.

  • avatar mikkonieminen

   Pelkästään tilastollisia kikkailuja, ei nimi perimää muuta.

  • avatar Jerry

   Päteä voi yrittää monella tavalla.
   Ainakin metsästettävä eläin on nimeltään valkohäntäpeura, koska esim. metsästyslaki tuntee sen tuolla nimellä – EI kauriina.

   • avatar Mullikuhnuri

    Kuulehan Jerry ja persukumppanisi, keskustelun tukahduttaminen hyökkäämällä henkilökohtaisuuksin eri mieltä olevia kommentoijia vastaan on typerää. Jos olette eri mieltä, kertokaa oma kantanne ja perustelkaa se, mutta älkää yrittäkö hiljentää erimielisiä aggressioillanne. Minua ei huono käytöksenne estä kirjoittamasta mielipiteitäni, mutta en vaivaudu vastailemaan tyhjäpäisyyksiin. Mottoni on “älä yllytä hullua”. Teen nyt poikkeuksen: Saat Jerry vapaasti ihastella aamuisissa peilin edessä pullisteluissasi jalopeurakaulakorujasi ja -tatuointejasi, mutta yritä kotisi ulkopuolella pysyä yhteiskunnan kehityksessä mukana. Kun ensi vuonna näet uuden kauriseläimistä varoittavan liikennemerkin, puskasta todennäköisimmin loikkaa valkohäntäkauris sinun eteesi. Älä silloin kuormita meidän kustantamaamme pelastustoimintaa jääräpäisen “väärin varoitettu” tyhmyyden seurauksilla. Aiheetta enempään.

   • avatar Jerry

    Enpä sanoisi kommenttiani henkilökohtaisuuksin hyökkäämiseksi. Ainakaan sen enempää, kuin sinun kommenttisi vaikkapa metsästäjistä.
    Ja se eläin on virallisesti valkohäntäpeura, vaikka kuinka yrittäisit muuta vängätä. Huhuilemasi todiste jo tulikin edellisessä viestissäni.
    Kerro toki, jos löydät kumoavan todisteen.

 • avatar Töissä

  Mielenkiinnolla seurataan uuden riista-aidan vaikutuksia. Ei ainakaan enää päivittäin Nokia-Kärppälän välillä ole kolareita, no aika näyttää lopullisen vaikutuksen.

Kommentointi ei ole käytössä.