Käsityölauantaina Satakunnan Taitokeskuksissa kirjotaan uudella tavalla

Punch needle -tuftausta.

Taitokeskuksissa ympäri maan vietetään valtakunnallista Käsityölauantaita 18. tammikuuta.

Taito Satakunnassa tämän vuoden teemaksi on nostettu punch needle -tuftaus, jolla saa aikaan muhkeaa pintaa. Työhön tarvitaan erityinen neula eli punch needle, tuftaukseen sopiva kangas ja neulaan sekä työhän sopivat langat.

Käsityölauantain jälkeen uudenlaiseen kirjontatapaan voi tutustua keväällä järjestettävillä kursseilla.

Tapahtumapäivänä Taito Satakunta ry:n Taitokeskuksissa Huittisissa, Kankaanpäässä, Noormarkussa, Porissa, Raumalla ja Sastamalassa on esillä kevään kurssitarjonta, mallitöitä ja materiaaleja. Suosikkeja ovat esimerkiksi islantilaiset neuleet ja palmikkoneuleet sekä makrameekurssit. Lisäksi kevätaurinko innostaa kutomaan esimerkiksi kiikkalaisittain sevotettuja mattoja.

Taito Satakunta ry täyttää kuluvana vuonna 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi sastamalalainen neulesuunnittelija Marita Metsäkylä on suunnitellut yhdistykselle Virta-pitsihuivin neuletarvikepaketin. Monikäyttöisen, mutta myös juhlavan huivin lanka on kevyttä ja kestävää silkin ja mohairin sekoitetta.

Virta-huivi.