VaLePa vai Savo Volley? – Cup-mestarit ratkeavat sunnuntaina

VaLePa, Suomen Cup
VaLePa juhli viime vuonna Suomen Cupin mestaruutta kolmannen kerran peräkkäin. Kuva: Tuomas Pelto / Lentopalloliitto.

Finnish Teknikum Cupin eli lentopallon Suomen Cupin finaalit isketään tulevana viikonloppuna Tampereen Kauppi Sports Centerissä. Miesten puolella pokaalista ottavat mittaa hallitseva mestari Vammalan Lentopallo ja Savo Volley. Naisten finaalissa vastakkain ovat LP Viesti ja LiigaPloki.

VaLePan ja Savo Volleyn keskinäiset kohtaamiset kuluvalla Mestaruusliigakaudella ovat päättyneet savolaisten hyväksi, viimeksi tänä keskiviikkona lukemin 2-3.

“Savo lähtee kuitenkin finaalipeleihin ennakkosuosikkina, mutta varmaa on, ettei VaLePa halua luopua kannusta”, todetaan seuran toimittamassa tiedotteessa.

Rakenteeltaan molemmat joukkueet ovat hyvin samanlaiset; mukana on sekä kokeneita maajoukkueratsuja että nälkäisiä nuorukaisia. Kokemuskaartia edustavat yleispelaajista Savo Volleyn Antti Siltala ja pukkipaitojen Olli Kunnari. Molemmat ovat taidoiltaan maailman huippua ja heillä on kokemusta maailman huippujoukkueista.

VaLePan yleispelaaja Niko Suihkonen on kuuluu nuoriin nälkäisiin. Maajoukkuemies Suihkonen on kovakätinen hyökkääjä, joka yleensä pelaa vähillä virheillä. Savo Volleyn Miro Määttänen on hyvin samantapainen peluri. Määttänen mättää keihäänheittotaustallaan palloa tosi kovaa. Erik Sundberg on pääasiassa pelannut VaLePan toisena yleispelaajana.

Hyvin samantyyppinen kaksikko on joukkueiden keskipelaajaosastolla. Severi Savonsalmi Savo Volley (207 cm) ja Mikko Karjarinta (210 cm) ovat maajoukkueen pitkiä tulevaisuuden huippupelaajia, jotka jo nyt ovat ottaneet paikkansa joukkueidensa ykköskuusikossa. Toisen keskipelaajan paikalla on joukkueilla ulkomaalaisvahvistus, VaLePalla ruotsalainen David Pettersson ja brasilialainen Rodrigo Leitzke savolaisilla.

Passariosastolla ovat vastakkain 14 vuotta ulkomailla mm. Italian, Venäjän ja Turkin huippujoukkueissa pelannut Mikko Esko ja maajoukkueessa ensiaskeleita ottanut Feodor Ivanov. Molemmat ovat erittäin taitavia pelinrakentajia ja nopea pelitempo pitää torjujat kiireisinä.

Hakkuriosastolla on tarjolla pelureita maailman huipulta. Mikko Oivanen on pelannut pitkän ansiokkaan uran ulkomailla mm. Puolan huippujoukkueissa ja kotiutui kesällä Sastamalaan. Savo Volleyn Olli-Pekka Ojansivu on pitkään vastannut Oivasen kanssa maajoukkueen hakkuripelistä. Ojansivu tunnetaan hakkuripelin ohella kovista aloitussyötöistä.

VaLePan libero Aleksi Mutka on kunnostautunut erinomaisena vastaanottajana ja johtaa vastaanottotilastoja. Josh Ayzenberg on puolestaan Savo Volleyn takakentän valtias ärhäkällä puolustuspelaamisellaan.

“Viisikolla Mikko Esko, Olli Kunnari, Mikko Oivanen, Antti Siltala ja Olli-Pekka Ojansivu on 1248 peliä Suomen maajoukkueessa. Kun tähän joukkoon lisätään nuoret haastajat, tullaan sunnuntaina näkemään Kauppi Sports Centerissä todellista huippulentopalloa”, tiedotteessa ennakoidaan. 

Lippuja myydään ennakkoon osoitteessa seat4.me ja pelipäivinä ovelta. Sastamalasta lähtee fanibussi miesten finaaliin. Mukaan voi ilmoittautua toimisto@valepa.fi tai poikkeamalla toimistolla.