Huittisissa pääsee talvilomalla pulkkamäkeen – Kännölään tehdään myös hiihtolatua tykkilumen turvin

Manu Ihantoja ja Alex Vahala testasivat tiistaina, miten kelkka luisti Kännölässä.

Huittisten Kännölään kohosi viime viikolla Huittisten talviliikunnan kannatus ry:n toimesta korkea lumikeko. Lyhyt pakkasjakso hyödynnettiin huolella ja lunta tykitettiin neljän vuorokauden ajan kellon ympäri.

”Sen verran niukasti pakkasasteita oli, että jouduimme käyttämään tykkiä puoliteholla. Jotta kaikki teho voitaisiin ottaa irti, se vaatisi yli kymmenen astetta pakkasta”, yhdistyksen puheenjohtaja Antti Hirvineva kertoo.

Maanantaina vettä tuli taivaalta runsaasti, mutta Hirvinevan mukaan se ei lumikasaa kutistanut.

”Kun lumi on koottu tiiviiksi kasaksi, se kestää rankkaakin vesisadetta hyvin.”

Ylihuomenna torstaina tykkilumi on tarkoitus levittää pulkkamäkeen ja Kännölästä lähtevän 1,4 kilometrin reitin takasuoralle. Levitystyöt vievät muutaman päivän.

Hirvinevan mukaan tämä tarkoittaa, että hiihtoloman alkaessa Huittisissa pääsee laskemaan mäkeä ja sivakoimaan suksilla.

”Valitettavasti koko 1,4 kilometrin lenkille lumi ei riitä, mutta teemme siitä niin pitkän pätkän kuin vain mahdollista on. Onneksi puolen kilometrin lenkilläkin pääsee hiihtämään jo ihan mukavasti ja se on vähän asennekysymys, miten matkaan suhtautuu. Eiväthän maisemat siinä kuntopyörää polkiessakaan vaihdu”, hän sanoo.

Mikäli hellejakso ja kaatosade eivät yllätä, Kännölässä päästään tykkilumen turvin hiihtämään vielä pitkään maaliskuussakin.

”Edelliset vuodet ovat osoittaneet, että pohjoispuoli on niin hyvin varjossa, että lumi pysyy siellä yllättävän pitkään, vaikka asteet olisivat plussan puolella. Pientä sadettakin tykitetty lumi kyllä kestää”, Hirvineva sanoo.

Mikäli pakkasjaksoja tämän talven aikana vielä koetaan, kannatusyhdistys tykittää lunta luultavasti varastoon ensi talvea varten.

”Mitään varsinaista päätöstä ei ole vielä tehty, mutta seuraava tavoitteemme on se, että saisimme hiukan lunta säilöön. Se mahdollistaisi kauden käynnistämisen aiemmin tulevana talvena”, Hirvineva pohtii.