Katso video! – Musiikin harrastaminen on palkitsevaa, tietävät Kiikan mahtavat musisoijat

Jasmin (vas.), Miila, Meeri ja Siina kuuluvat Kiikan mahtaviin musisoijiin.

Sastamalan puhallinmusiikkielämä on saanut viime vuosina paljon uutta sisältöä innostavien ja osaavien ohjaajien kautta. Tämän tuloksena monet uudet soittajat ovat aloittaneet harrastuksen.

Hyvänä elävänä esimerkkinä toimii Kiikan ala-asteella kokoontuva puhallinryhmä Kiikan mahtavat musisoijat. Orkesteri koostuu 20 nuoresta soittajasta, jotka kokoontuvat harjoittelemaan joka viikon perjantaina kahtena eri ryhmänä.

Kiikan torvisoittokunnan toimesta kouluilla toteutetut soitinesittelytilaisuudet ovat tavoittaneet nuoret innokkaat muusikonalut, ja Sastamalan musiikkiopisto on mahdollistanut toimivan opetuksen.

Sandy Ahjon ja Hanna-Mari Lehtosen johdolla alkunsa saanut orkesteri on nuoresta iästään huolimatta kerännyt jo runsaasti esiintymiskokemusta. Kiikan mahtavat musisoijat ovat esiintyneet muun muassa ala-asteen kevätjuhlassa, Yllätysten Yössä, Kiikan Riennon pikkujouluissa sekä Sylvään koululla järjestetyssä joulukonsertissa.

Nuorten orkesterista voi havaita, että ikä ei ole esteenä soiton aloittamiseen. Nuorimmat soittajat ovat aloittaneet soittoharrastuksen esikouluiässä ja vanhimmat ovat yläasteikäisiä.

Musiikin harrastaminen on palkitsevaa, se antaa paljon, vaikka se on aikaa vievää. Musiikki kehittää esiintymistaitoja, keskittymiskykyä sekä kykyä toimia ryhmässä. Orkesterissa seurataan tiiviisti sekä nuotteja että johtajaa ja kuullaan muiden soittajien soittoa. Koska soittajan kaikki aistit ovat yhtäaikaisesti käytössä, soittamisen on todettu edesauttavan kielellisten ja matemaattisten aineiden oppimisessa.

Esiintymiset ja yhdessä oleminen ovatkin soittajan paras kannustin.

Olavi Prihti ja Sandy Ahjo

Katso näyte Kiikan mahtavien musisoijien taidoista. Videolla orkesteria johtaa musiikin maisteri Hanna-Mari Lehtonen.

Lapset kokoontuvat harjoittelemaan perjantaisin kahdessa eri ryhmässä. 

 

Jätä kommentti