Kirjapäivien telttaravintolassa ei enää illalla juhlita – “Tapahtuma on paisunut niin isoksi, etteivät resurssit riitä”

Telttaravintola palvelee seuraavilla Vanhan kirjallisuuden päivillä torstaina ennakko-ohjelman aikaan, perjantaina kello 9–18 ja lauantaina kello 9–17.

Vanhan kirjallisuuden päivät kerää Sylvään koululle vuosittain tuhansia kävijöitä. Varsinaisten Kirjapäivien oheen on vuosien kuluessa muodostunut täysin erilainen tilaisuus telttaravintolaan sekä perjantai- että lauantai-iltoihin, kun teltta on koonnut runsaasti yleisöä juhlimaan, tanssimaan ja tapaamaan tuttuja.

Vanhan kirjallisuuden päivät kertoo Facebook-sivuillaan, ettei se enää järjestä telttaravintolan iltajuhlia.

Kulttuuripalvelupäällikkö Päivi Mäki-Kerttulan mukaan syynä on iltatilaisuuden paisuminen niin suureksi, ettei järjestäjillä yksinkertaisesti ole resursseja täyttää kaikkia tapahtuman vaatimia viranomaismääräyksiä.

“Väkeä on ollut vuosi vuodelta enemmän. Emme pysty näillä resursseilla takaamaan kävijöiden turvallisuutta ja viihtymistä tapahtuman luonteen mukaisesti”, hän sanoo.

Mäki-Kerttulan mukaan päätös ei ollut helppo.

“Kirjateltan iltabileet kiinnostavat monia. Kyseisenä viikonloppuna paikkakunnalla on paljon väkeä liikkeellä. Ehkä joku muu taho ottaa tästä kopin ja järjestää vastaavan tapahtuman”, hän miettii.

Telttaravintolaan mahtuu noin 800 henkeä. Viime vuoden tapahtumassa teltassa oli perjantaina illalla hyvin tilaa, mutta lauantaina juhlijoita oli Sylväällä enemmän kuin telttaan mahtuu. Teltan ulkopuolelle muodostui jonoa.

Kommentointi ei ole käytössä.