Sastamala tarkentaa ohjeistusta: Ulkomailta palaavat lapset ja nuoret kotiin kahdeksi viikoksi

Kuvituskuva Pixabay.

Sastamalan kaupungin johtoryhmä tarkentaa aiemmin antamaansa ohjeistusta liittyen lomamatkalta palaaviin lapsiin ja nuoriin.

Ulkomailta palaavien lasten ja nuorten suositellaan uuden linjauksen mukaan jäävän paluunsa jälkeen kahdeksi viikoksi kotiin. Huoltajia pyydetään olemaan poissaoloon liittyen yhteydessä varhaiskasvatusyksikön esimieheen tai koulun johtajaan sopiakseen järjestelyistä.

Ohjeistus on Opetushallituksen suosituksen mukainen.

Perusopetuksen osalta opettaja antaa oppilaalle tehtäviä ja ohjeita poissaolon ajaksi. Myöhemmin tukiopetuksella voidaan vastata poissaolosta johtuviin mahdollisiin tuen tarpeisiin.

Ulkomailta palaavia kaupungin työntekijöitä ohjeistetaan olemaan yhteydessä esimieheensä ennen töihin paluuta.

Kouluun normaalisti maanantaina

Koulunkäynti ja päivähoito jatkuvat näillä näkymin maanantaina normaalisti. Olennaista on, että kaikki flunssaoireiset pysyisivät kotona.

Alueviestin tietojen mukaan Sastamalassa on myös valmistauduttu mahdolliseen koulujen ja päiväkotien sulkemiseen. Kouluissa on esimerkiksi ohjeistettu oppilaita ottamaan kaikki koulukirjat viikonlopuksi mukaan kotiin.

Lauantaina uutisoitiin, että Tampereen kaupungin perusopetusta järjestävät koulut siirtyvät etäopetukseen vuosiluokkien 7.-9. sekä lisäopetuksen osalta tulevana maanantaina. Kotiopetusta jatketaan 27. maaliskuuta saakka.

Myös Tampereen lukio-opetuksessa siirrytään etäopetukseen maanantaista lähtien ainakin neljännen jakson loppuun eli 2. huhtikuuta saakka. 

Aiheesta aiemmin: Sastamalassa ei vielä varmistettuja koronatartuntoja – Kouluissa tehty toimenpiteitä karanteenin varalle