Saksitut: Sastamalan kylien stailaus voisi avittaa uusien asukkaiden tuloa

Kun koronavirus on taltutettu, on aika suunnata katseet tulevaisuuteen. Silloin kuntien kamppailu asukkaista ja yrityksistä on entistä kiivaampaa, kun aloitetaan selviytyminen poikkeusoloista. Sastamalan kaupunki pyrkii kaikista ennusteista huolimatta asukkaiden lisäykseen. Siihen ja yleisen viihtyisyyden parantamiseen tähtäsi aikanaan kristillisdemokraattien Petri Kuljun valtuustoaloite kylien stailauksesta jopa kilpailuna.

Viime valtuusto sai vastauksen aloitteeseen. Vastauksesta huokui jollakin tapaa se, että aloite kilpailisi Sastamalan Wanhat Talot- ja Sastamalan Joulutalot -tapahtumien kanssa. Niinhän ei ole. Stailaus päinvastoin toisi lisäpuhtia niin tapahtumille kuin kylillekin. Valtuusto hylkäsi vastauksen ja palautti sen uuteen valmisteluun.

Stailauksiin voisi ehkä saada apurahaa kyläläisten työn tueksi Joutsenten Reitiltä. Ja ehkäpä kaupunkikin lopulta voisi olla talkoissa jollakin tapaa, koska kaupunkiakin stailaus auttaa markkinoinnissa, ja etenkin sen tuloksissa.

Tuon stailauksen voisi aloittaa vaikkapa Stormin läheisyydestä, jossa valtatien 12 vierellä on melkoisesti vähäpäästöisiä autoja sekä muuta kummallista tavaraa. Silmänilo on kaukana tuosta paikasta. Ympäristölautakunta varmaankin antaa mieluusti rakentaa paikan ympärille lauta-aidan. Sen sitten paikalliset graffititaiturit voisivat taiteilla yhdeksi Sastamalan nykyaikaiseksi maamerkiksi. Näin tehtiin Mouhijärven Uotsolan Salen parkkipaikan betoniseinälle. Lopputulos oli erinomainen.

Valtuustoaloitteeseen annetussa vastauksessa todettiin, että kaupunki ei voisi ilmeisesti stailausta rahallisesti tukea. Eikö? Kyllä hyvään asiaan varmasti löytyy edes vähäisesti euroja, kunhan korona on häädetty maailmasta.