Tiekirkkokesä perutaan poikkeusolojen takia – Sastamalan Pyhä Maria ollut vuodesta toiseen suosituimpien kohteiden listalla

Yksityiskohta Sastamalan Pyhän Marian kirkon saarnastuolista.

Tulevan kesän 2020 Tiekirkkokausi kesäkuusta elokuuhun perutaan koronaepidemian vuoksi. Poikkeustilan kestoa ja sen vaikutusta ihmisten liikkumiseen ja kokoontumisen rajoituksiin on mahdoton arvioida.

”Haluamme toimia vastuullisesti, emmekä vaarantaa kävijöitä ja työntekijöitä tilanteessa, jossa koronaviruksen leviäminen on yhä mahdollista. Osa kirkoista pitää ovensa avoinna tutustumista ja hiljentymistä varten, joten kirkossa piipahtamista kaivatessaan kannattaa tarkistaa mahdollinen aukiolo seurakunnan omilta verkkosivuilta”, Kirkkopalvelujen kehityspäällikkö Jari Kupiainen sanoo.

Sastamalan Pyhän Marian kirkko on ollut vuodesta toiseen suosituimpien tiekirkkojen listalla. Viime kesänä vierailijoita kirjattiin 8 211. Parhaina kesinä poikkeajia on ollut miltei 10 000.

Tiekirkot ovat luterilaisia ja ortodoksisia kirkkoja, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden kuulla paikallisista perinteistä, historiasta, arkkitehtuurista ja taiteesta.

Viime kesänä vierailijoita palveli 269 kirkkoa ja niissä vieraili lähes 350 000 matkailijaa.