“Jonkun mielestä olemme varmaan tosi lapsellisia” – Parvekedarudet soivat Jessican ja Paulan toimesta joka perjantai

Viime viikolla Jessica Isbergin (vas.) pihalla viihtyivät Lady Von Isenberg ja Paula Santoon partygirl Pirkko-Liisa.

“Anteeksi, mutta mitä ihmettä täällä tapahtuu”, Jessica Isbergin kotipihaan viime perjantaina kurvannut autokunta kysyi.

Sastamalalainen Isberg ja hänen ystävänsä Paula Santoo viettivät iltaa samalla tapaa kuin kuutena perjantaina aiemminkin eli parvekedaruden merkeissä. He siis soittivat kello 18 Daruden Sandstorm-kappaletta, kuten kymmenet tuhannet muutkin suomalaiset samaan aikaan ympäri maata.

Jessica ja Paula eivät kuitenkaan tyytyneet vain musiikin kuunteluun.

“Sehän tässä on se paras juttu, kun saa koko viikon pohtia mitä perjantaina laittaisi päälleen”, Jessica nauraa.

Joka viikko Isbergin terassilla ja pihamaalla on tanssahdellut erinäköinen kaksikko. Lousajassa sijaitsevan omakotitalon pihassa on kevään aikana nähty niin hippi, suihku, aatelinen lady, partygirl kuin elähtänyt Super Mariokin. Kostyymeihin on haettu innoitusta netistä ja vintiltä, ja hyötykäyttöön otettu materiaaleja lakanasta suihkuverhoon.

Jessica kertoo, että naurussa oli pitelemistä, kun pihaan löntysti elähtäneen näköinen Super Mario. “Voi olla, että joku naapurikin hieraisi silloin silmiään.”

Ihan ensimmäiset Darudet naiset soittivat vielä siviilivaatteissa. Seuraavan kerran Paula ilmestyi Jessican luo pilkkihaalarit päällä, kun taas Jessicalla oli sattumalta päässään papiljotit ja yllään kylpytakki.

“Siitä se ajatus sitten lähti”, ystävät kertaavat hauskanpidon alkulähteitä.

Naapureitaan Jessica kiittelee pitkämielisyydestä. Soraääniä musiikin pauhaamisesta ei toistaiseksi ole kuulunut. Vastavuoroisesti naiset pistävät pillit pussiin hyvissä ajoin, aina ennen puolta yötä.

“Koko perjantai-ilta ei sentään ole Sandstormia, vaan jossain vaiheessa vaihdetaan ysäriin. Se on ainoa laji, jossa meidän musiikkimaku Daruden ulkopuolella kohtaa”, nauraa Paula.

Lady Von Icenberg. Jessica kertoo hyödyntäneensä asuissaan muun muassa verhoja ja lakanoita. “Ompelukone on surrannut.”

Kevään kuluessa naisten harrastus on saanut useamman autoilijan päät kääntymään.

“On huvittavaa seurata, kun auto menee ensin ohi toiseen suuntaan ja tulee hetken päästä takaisin. Osa kehtaa katsoa ihan avoimesti pitkään, osa taas on kuin ei huomaisikaan”, Paula kertoo.

Viime perjantaina pihassa poikennut seurue oli ensimmäinen laatuaan, mutta ei välttämättä viimeinen. Parvekedaruden soittamiselle ei ole asetettu päättymispäivää, eivätkä sastamalalaiset ole ajatelleen luopua perjantaiperinteestään ihan heti.

Huumoria ja ideoita pukuihin riittää vielä – niin myös verhoja ja lakanoita.

Partygirl Pirkko-Liisa muikeana.

Parvekedarude on tuonut hoitoalalla ja laivalla työskentelevien naisten koronakevääseen piristystä.

“Jonkun mielestä olemme varmaan tosi lapsellisia, mutta meille tämä on tarjonnut ihanaa heittäytymistä ja positiivista meininkiä tähän poikkeukselliseen aikaan”, Jessica ja Paula toteavat.

He tuottavat touhuillaan mielellään iloa myös kanssaihmisille.

“Tuijottaa saa siis ihan vapaasti!”

Sitä, millaista pukeutumisen juhlaa ensi perjantaille on odotettavissa, eivät naiset vielä paljasta.

“Meiltä on kysytty sovimmeko aina etukäteen jonkin teeman. Emme, vaan mietimme ihan itse millaisen puvun nyt keksimme. Itse asiassa asut ovat aina yllätys myös toisillemme”, kaksikko paljastaa.

Tässä Jessican komea suihku-asu.

Parvekedarudet joka perjantai klo 18 -ryhmässä Facebookissa kerrotaan, että tempaus on tarkoitettu “kaikille meille sankareille jotka ymmärrämme tällä hetkellä eristäytyä koteihimme silloin kun emme ole töissä/kaupassa/apteekissa/sairaalassa/lenkillä/pakollisessa riennossa/auttamassa muita.

Italiassa lauletaan koronaoopperaa parvekkeilla, näytetään että meilläkin tiedetään mitä on musiikki!

Perjantaisin menee kaikki suomalaiset omalle parvekkeelleen tai ikkunaansa samaan aikaan tanssimaan (laji vapaa) tai muutoin koikkelehtimaan kansallislaulumme elikkä Daruden Sandstormin tahtiin. Tunnelmaan sopii heiluttaa jotain sinistä tai valkoista (käyttämätön vessapaperi ok) taikka tsemppilauselakanoita.”

Parvekedarudestaan voi julkaista ryhmässä videopätkän. Jäseniä ryhmässä on jo yli 47 000.

Parvekedarude keksittiin koronan karkotukseen. Sosiaalisessa mediassa tempaukseen liittyvät julkaisut merkitään tunnisteella #parvekedarude.

Jätä kommentti