Alasenranta tyhjeni leikkivälineistä – “Ihan ilman toimintoja paikka ei jää”, kaupunginpuutarhuri lupaa

Etualalla sijainnut kiipeilyteline ja pukukoppien vieressä seisseet keinut ovat nyt historiaa Alasenrannassa.

Vammalan keskustan pohjoispuolella sijaitseva Alasenranta on tyhjentynyt leikkivälineistä. Pikkuväen viihdykkeinä uimarannalla seisoivat vielä kesällä keinut, pieni kiipeilyteline sekä kiikkulaudan kaltainen leppäkerttu.

“Poistetut leikkivälineet olivat huonokuntoisia. Kaupunki vastaa yleisten alueiden välineiden kunnosta, ja on tosiasia että leikkivälineilläkin on elinkaarensa”, perustelee poistoa kaupunginpuutarhuri Suvi Isosävi.

Leikkivälineiden poistaminen on osa Sastamalan kaupungin leikkipaikkoja koskevaa kehittämissuunnitelmaa, joka ulottuu vuoteen 2025. Siihen mennessä leikkipaikkojen määrän on tarkoitus pudota nykyisestä reilusta kolmestakymmenestä 23:een. Poistamisten lisäksi tarkoitus on peruskorjata vanhoja puistoja ja rakentaa myös kokonaan uusia.

Alasenrannan leikkivälineiden poisto herätti kiivasta vastustusta kaupungin suunnitelmien tultua julki.

“Alasenrannan välineet ovat saaneet jo pitkän jatkoajan olemassaololleen”, kaupunginpuutarhuri kuittaa.

Hänen mukaansa uimarannan välineillä ei ole ollut käyttöä juurikaan muuten kuin uimakaudella, toisin kuin lähellä sijaitsevassa Pappilanpuiston leikkipaikassa. Se tullaan peruskorjaamaan vuonna 2023.

Näille paikkeille asennetaan uudet keinut. Rannan nurmialuetta ja Jaatsinkatua erottanut pensasaita on kaadettu. Alasenrannan aluetta siistitään kaupunginpuutarhurin mukaan muutoinkin.

Ei niin huonoa, etteikö jotain hyvääkin. Suvi Isosävi lupaa, että kaupunki asentaa poistettujen leikkivälineiden tilalle uuden keinun.

“Homma rannassa on vielä vähän kesken, mutta keinu saadaan asennettua heti kun kaivurikuski vapautuu toiselta työmaalta. Keinu tulee lähes samaan kohtaan missä vanhakin oli, eli ihan ilman toimintoja Alasenranta ei jää.”

Aluetta siistitään tulevaisuudessa muutoinkin. Kaupunki on jo poistanut vanhat pensaat Jaatsinkadun reunasta ja tulee vielä poistamaan alueen kurtturuusut. Isosävin mukaan tilalle istutetaan puita. Lisäksi rannasta poistetut vanhat penkit saavat tilalleen uudet.

Leikkipaikkasuunnitelmassa isoin leikkuri osui Sastamalan Keikyään. Sieltä poistetaan peräti viisi leikkipaikkaa, mutta vastineeksi tilalle rakennetaan kolme uutta. Ensimmäiseksi leikkipaikka rakentuu Honkolan urheilukentän läheisyyteen.

“Suunnitelmissa on aloittaa sen rakentaminen vielä tänä syksynä, katsotaan kuinka kelit suosivat. Joka tapauksessa keväällä viimeistään”, Isosävi toteaa.

Kuvan tolpat ovat jäänteitä arviolta 80-luvulta. Ne ovat kaupunginpuutarhurin mukaan olleet reunustamassa leikkialuetta. Vanhat penkit korvataan uusilla.

Aiemmin Alueviestissä: “Vilkkaimpina päivinä keinuihin on jonoa” – Sastamalan kaupungin päätös poistaa leikkivälineet Alasenrannasta on herättänyt hämmennystä

Jätä kommentti