Kari Kaaja jälleen ehdolla kuntavaaleissa – ”Vahva keskusta palveluineen on sivukylienkin etu”

Kari Kaaja ja koirakamut Zaida ja Wili.

Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaaksi Sastamalan kaupunginvaltuustoon yllättäen lähdössä oleva isännöitsijä Kari Kaaja on sama mies, joka toimittuaan valtuutettuna kauden 2012-2016 päätti, ettei kunnallispolitiikkaan liittyvä jahkaaminen sovi nopeita ja kipeitäkin päätöksiä tekemään tottuneelle yrittäjälle.

Vuoden 2012 kuntavaaleissa ehdolla ensimmäistä kertaa ollut Kaaja keräsi Sastamalasta tuolloin viidenneksi eniten ääniä, mutta ei ollut enää ehdolla vuoden 2017 kuntavaaleissa.

Mikä sitten käänsi rohkeistakin avauksistaan tunnetun Kaajan pään ja sai haluamaan jälleen mukaan päätöksentekoon?

”Sastamalan kaupunginvaltuuston päätös veroprosentin korotuksesta oli mielestäni täysin väärä ja sinetöi ajatukseni lähteä ehdokkaaksi”, Kaaja kertoo.

Hän paljastaa senkin, että on saanut lukuisia pyyntöjä lähteä ehdolle. Yllättäen häntä on lähestynyt asian tiimoilta moni ennestään tuntematonkin henkilö.

”Henkilöstö suhteutettava väkilukuun”

Veronkorotuksen sijaan päättäjien olisi Kaajan mielestä pitänyt uskaltaa siirtää katseensa myös kaupungin organisaatioon ja vähentää henkilökuntaa.

”Kaupungin henkilöstö pitäisi suhteuttaa väkilukuun. Nytkin sivistyslautakunta haluaisi täyttää tuottajan toimen Vanhan kirjallisuuden päivien järjestämiseksi ja kulttuuripalveluiden tuottajan tehtävien hoitamiseksi. Tätä tehtävää voi varmasti hoitaa joku jo kaupungin palkkalistoilla oleva”, Kaaja uskoo.

Kari Kaaja on vahvasti myös sitä mieltä, että kaupungin pitäisi keskittyä yhä enemmän vain ydinosaamiseensa, sekä lakisääteisten palveluiden hoitoon.

”Kaupungilla ei myöskään pitäisi olla liikelaitoksia, vaan toiminnan pitäisi olla mahdollisimman läpinäkyvää. Lisäksi kaikkien johtavien virkamiesten pitäisi asua paikkakunnalla, koska nyt niin ei ole ja se näkyy muun muassa siinä, että monia ei-kilpailutusta vaativia hommia teetetään ulkopaikkakuntalaisilla henkilöillä. Samaten pistäisin stopin konsulttien käytölle. Ammattitaitoisten virkamiesten pitää osata itsekin kartoittaa tarpeita ja tehdä selvityksiä, eikä mennä siitä mistä aita on matalin ja palkata hommaan konsultti”, Kaaja kritisoi.

”Kassa ei kestä kaikkien alueiden kehittämistä”

Päätöksenteon pitää Kari Kaajan mielestä perustua faktoihin, ei tunteisiin. Hän tiedostaa hyvin, että hänen jyrkät mielipiteensä eivät kaikkia miellytä, mutta sen riskin hän on valmis ottamaan.

”Sastamalassa asetetaan usein vastakkain Vammalan keskusta ja entiset kuntakeskukset. Olisi hienoa, jos kaikkia alueita ja niiden palveluita olisi varaa ylläpitää, saati kehittää, mutta kaupungin kassa ei sitä kestä, ja se on fakta. Näen myös, että vahva keskusta palveluineen on sivukylienkin etu, koska ei Sastamalasta mistään ole liian pitkä matka keskustaan, vaikka kaupunkimme onkin pinta-alaltaan Pirkanmaan suurin”, hän toteaa.

Toiveena rohkeita ja nopeampia päätöksiä

Oman valtuustokautensa saavutuksiksi Kaaja mainitsee sen, miten hänen ehdotuksestaan päätettiin olla liittymättä kunnalliseen katuvaloyhtiöön, sekä sen, miten hänen valtuustoaloitteensa katuvalaistuksesta valtatie 12:lle eteni.

”Yksi ihminen ei kuitenkaan pysty mistään päättämään. Harras toiveeni on, että Sastamalaan saataisiin kokoon valtuusto, jossa uskallettaisiin tehdä rohkeita päätöksiä koko kaupungin parasta silmällä pitäen. Päätöksentekoa pitäisi myös saada nopeammaksi”, hän miettii.

Sastamala itsessään on Kari Kaajalle rakas paikka, paras maailmassa.

”Esimerkiksi vesiasiat on meillä hyvin, vaikka vesi kallista onkin. Inframme alkaa olla kunnossa, kun samaan aikaan monissa kunnissa rapistuva infra ja sen vaatimat investoinnit ovat vasta edessä. Sastamalan valtteja ovat myös edulliset asunnot ja asumiskulut, sekä kaunis luontomme, eli kyllä meiltä vetovoimatekijöitä löytyy”, hän vakuuttaa.

Oletko lähdössä ensimmäistä kertaa tai tauon jälkeen kuntavaaliehdokkaaksi? Haluatko kertoa, miksi lähdet ja miten kehittäisit kotikuntaasi? Ota yhteyttä toimitus@alueviesti.fi

  • Mää vaan

    Ymmärrän että raha ratkaisee ja kaikkeen sitä ei ole, mutta miksi Mouhijärvi on parempi kuin Keikyä-Kiikka-Kiikoinen, eikö täältä ole tulevaisuudessa yhtä pitkä matka yläkouluun heillä jotka asuvat jossain kunnan rajoilla? Sama se onko uimahallia, mutta joku järki pitäisi olla lasten/nuorten koulumatkoissa. Ei kait nekään ilmaisia ole.

  • kirstilahti

    Kari Kaajan kanssa samaa mieltä. Hyvää Joulua ja Parempaa Uutta- Vuotta 2021.

Kommentointi ei ole käytössä.