Vihreän Sastamalan Pauliina Salminen: ”Arvokas, henkilön tarpeiden mukainen vanhuus on itsestäänselvyys”

Pauliina Salmisen mukaan Vihreän Sastamalan arvot sopivat yhteen hänen omien arvojensa kanssa. Kuva: Kotialbumi.

”Olen aina ajatellut, että jos asioita haluaa muuttaa parempaan suuntaan, on yleensä vain käärittävä hihat ja tartuttava toimeen.”

Näin perustelee kuntavaaliehdokkaaksi asettumistaan karkkulainen ympäristökasvattaja, vihreiden Pauliina Salminen. Salmisen mukaan puolueen valinta oli helppo, sillä Vihreän Sastamalan arvot sopivat yhteen hänen omien arvojensa kanssa.

”Tasa-arvo, oikeudenmukaisuus, politiikan rehellisyys ja monimuotoisen luonnon suojelu ovat asioita, joihin pitää aktiivisesti vaikuttaa.”

49-vuotias Pauliina Salminen on ympäristökasvattaja, Sastamalan Opiston opettaja sekä sivutoiminen yrittäjä. Hänen perheeseensä kuuluvat timpurina työskentelevä aviomies sekä viisi rescue-eläintä, aikuiset pojat asuvat Tampereella.

Vuonna 2013 Karkkuun muuttanut Salminen tuumii, ettei haluaisi muuttaa Karkusta ja Sastamalasta koskaan pois.

”Opistolla opettamisen lisäksi teen työkseni muun muassa luontoalan näyttöjen arviointeja, järjestän yrtti- ja villiyrttikursseja sekä virkistyspäiviä. Tykkään työstäni niin paljon, että se ei useinkaan tunnu työltä, vaan ihanalta harrastukselta.”

Salmisen vapaa-aika kuluu muun muassa Karkun yhteisöllisellä, kaikille avoimella koko kylän kasvimaalla. Lisäksi hän harrastaa luonnossa liikkumista, lukemista ja joogaa.

”Uskon elämän mittaiseen oppimiseen ja opiskelen mielelläni uutta.”

“Erityislapseni sai esimerkillistä tukea”

Salmisen haaveiden elinvoimainen ja virkeä Sastamala on kärkikaupunki myös kestävässä kehityksessä ja kestävässä elämäntavassa sekä luonnon monimuotoisuuden suojelussa.

”Meidän tulisi myös arvostaa, ymmärtää ja käyttää luonnon hyvinvointivaikutuksia paljon enemmän hyvinvoinnin tuottamisessa päivähoidosta palvelukoteihin saakka. Sastamalan upea luonto on lähellä ja täten mahdollistaa vankan luontoyhteyden rakentamisen.”

Pauliina Salmisen mukaan arvokas, henkilön tarpeiden mukainen vanhuus on itsestäänselvyys.

”Olen saanut tarjota muutamaan palvelukotiin luontolähtöistä virkistystoimintaa, ja sitä kautta havainnut seniorikansalaisten palvelutarpeita.”

Hän toivoo, että Sastamala kehittyy tulevinakin vuosina niin, että lasten ja nuorten on hyvä ja turvallista oppia, elää ja harrastaa. Salmisen oma kokemus on hyvä.

”Erityislapseni sai Sastamalassa esimerkillistä tukea, haluan varmistaa, että niin on jatkossakin.”

Jätä kommentti