Lautakunta ei voinut kumota Sastamalan Opiston ja musiikkiopiston hallinnon yhdistämissuunnitelmia – Talousarvion mukaan mennään

Kuvituskuva Pixabay.

Alueviesti kertoi aiemmin, miten sivistyslautakunta keskeytti Sastamalan Opiston ja musiikkiopiston hallinnon yhdistämisen valmistelun. Tuolloin kasvatusjohtaja Pekka Kares sanoi, ettei hän saanut lautakuntaa vakuutettua siitä, että yt-menettelyllä ei ole kielteistä vaikutusta musiikkiopiston opetukseen.

Lautakunnan linjaus oli kuitenkin kaupunginvaltuuston siunaaman kuntatalouden sopeutusohjelman vastainen, mihin Alueviestin uutisen otsikossakin – Irtiotto sopeutusohjelmasta? – viitattiin.

Sastamalan kaupunki tiedotti eilen tiistaina, että Sastamalan Opiston ja Musiikkiopiston hallinnollisen yhdistämisen valmistelua jatketaan kaupunginvaltuuston loppuvuodesta 2020 tekemien päätösten mukaisesti. Yhdistämisestä on linjattu niin sopeutusohjelman kuin kaupungin talousarvionkin yhteydessä.

Aiheesta Alueviestissä aiemmin: 

https://alueviesti.fi/2021/02/18/irtiotto-sopeutusohjelmasta-opistojen-hallintojen-yhdistaminen-jaihin-sastamalassa/

  • avatar maurituominen

    Erikoista tiedottamista Musiikkiopiston ja Sastamala opiston hallinnollisesta yhdistämisestä. Olen lautakunnan jäsen. ja lautakunnan päätöksentekoa voi tarkastaa julkisista pöytäkirjoista. Lautakunta ei ole päättänyt mitään hallintojen yhdistämisen suhteen. Lautakunta kävi keskustelua yhdistämisestä suunnittelu asiana. Keskustelut on luottamuksellista eikä keskusteluja kirjata pöytäkirjaan. Hallinnon yhdistäminen asiana nousi esille viime keväänä kun haettiin erilaisia säästökohteita kaupungin organisaatiosta. Eli yhdistämisen tavoitteena oli ainakin alkuun säästäminen hallintokuluissa. Oma mielipiteeni oli keskustelussa se, että Musiikkiopiston henkilöstöllä oli parempia säästökohteita, ja toiminnan tehostamistoimenpiteitä kuin hallinnon yhdistäminen. Siksi omassa puheenvuorossani esitin eri vaihtoehtoja asian eteenpäin viemiseksi. Minusta asia olisi ollut syytä palauttaa hallituksen päätettäväksi, jättää asia pöydälle neuvotteluja varten. Tai jokin muu vaihtoehto, että saadaan sovussa tarpeelliset säästöt aikaiseksi. On myös todettava, ettei kaupungin valtuusto päättänyt asiaa sitovissa tavoitteissa vaan asia on kirjattu talousarvioon muussa kohdassa. Jos sitten todetaan, että asia vaatii valtuuston käsittelyn niin sitten pitää siten toimia. Minusta on nyt vaarassa että aiheutamme vahinkoa Musiikkiopiston toiminnalle, ja sen henkilökunnalle ja opiskelijoille. Säästötoimet on koko kaupungissa tärkeitä, mutta ne pitää hoitaa siten ettei aiheuteta niillä vahinkoa toiminnalle.

Jätä kommentti