Irtiotto sopeutusohjelmasta? – Opistojen hallintojen yhdistäminen jäihin Sastamalassa

Kuvituskuva: Pixabay.

Sastamalan musiikkiopiston opettajien näkemykset painoivat sivistyslautakunnassa. Lautakunta linjasi, että kasvatusjohtajan valmistelema Sastamalan Opiston ja musiikkiopiston hallintojen yhdistäminen laitetaan jäihin.

Kasvatusjohtaja Pekka Kares kertoo informoineensa molempien opistojen rehtoreita tiistai-iltaisen kokouksen jälkeen, että yt-menettely on keskeytetty.

“En saanut musiikkiopiston opettajia tai lautakunnan jäseniä vakuuttumaan siitä, että hallinnon yhdistäminen ei vaaranna opetuksen laatua. Tarkoituksena ei ollut – eikä ole – musiikkiopiston opetuksen heikentäminen”, Kares sanoo.

Opettajien lisäksi myös musiikkiopiston oppilaiden vanhemmat ilmaisivat huolensa yhden rehtorin hallintomalliin siirtymisestä:

“Jos musiikkiopisto ja opisto yhdistyisivät, erinomaiset musiikinsoitonopettajat saattaisivat siirtyä muihin tehtäviin. Tällöin osa musiikkikoulun oppilaista siirtyisi harrastamaan muualle musiikkia laajan oppimäärän mukaisesti. Näin myös Sastamalan kaupungin viehätys ja kiinnostavuus asumiskuntana vähenee. Vaarana on, ettei Sastamala ole vaihtoehto muuttokunnaksi niille perheille, jotka harkitsevat muuttoa uuteen kuntaan ja pitävät musiikkia tärkeänä lastensa harrastemuotona”, Alueviestin yleisönosastolla julkaistussa vetoomuksessa muun muassa todettiin.