“Jämptiä ja järjestelmällistä toimintaa” – Satakunnan Vuoden nuori yrittäjä tulee Huittisista

Tällä hetkellä HHT-rakennus toteuttaa muun muassa Huittisten koulutus- ja kulttuurikeskuksen vanhan siiven purkua. Kuva: Laura Haavisto.

Satakunnan Vuoden nuori yrittäjä tulee Huittisista.

HHT-Rakennus Oy:n Hugo Trogen, 29, kehittää yrityksensä työprosesseja jatkuvasti, kerrotaan yrittäjäyhdistyksen mediatiedotteessa.

“Vaadin työmaillani jämptiä ja järjestelmällistä toimintaa. Punaisena lankana ovat ammattitaitoiset, luotettavat työntekijät, työprosessien hallinta, tarkat aikataulut ja hyvä asiakaspalvelu”, palkittu toteaa.

Tarmokas nuori yrittäjä on saanut potkua tuotantoprosesseihin muun muassa Lean-ajattelun työkaluilla.

“Kustannustehokkuus työprosesseissa ja rakennusosissa, tahtituotanto ja aikatauluissa pysyminen vaativat suunnitelmallisuutta, työprosesseissa ei saa olla tyhjäkäyntiä.”

Yrittäjän ura on ollut Trogenilla kiikarissa kouluajoista lähtien. Ensimmäisen toiminimensäkin hän perusti jo vuonna 2012. Into yrittäjäksi oli kova, ehkä vähän liiankin kova.

“Yritysneuvonnassa vähän toppuuteltiin innokkuuttani ja kehotettiin hakeutumaan ensin alan töihin pariksi vuodeksi. Työskentelin reilun vuoden verran paikallisessa rakennusliikkeessä ja tein myös alihankintaa omalla toiminimelläni.”

“Irrottelua” kartingin ja golfin parissa 

Hugo Trogen rakensi oman talon vuonna 2013 ja teki sen ohessa vähän maalauskeikkoja. Työmäärät kasvoivat, ja ensimmäiset työntekijänsä Hugo palkkasi 2015.

Ensimmäiset isot urakat olivat vuonna 2014. Sataedun huoltomaalaukset Huittisissa ja kahden rivitalon sauna- ja pesuhuonesaneeraukset olivat nuorelle yrittäjälle näytönpaikkoja, jotka hoidettiin esimerkillisesti.

Pesuhuoneremontteja tehtiin vuosina 2015–2017 satakunta. Pian ne saivat kuitenkin antaa tilaa tätä isommille urakoille.

Nyt toiminta painottuu julkisten hankintojen kautta pääasiassa korjausrakentamiseen, esimerkkeinä koulut, päiväkodit, toimintakeskukset ja keskuskeittiöt. Myös omaa asuntotuotantoa tehdään. Viime vuonna yritys osti Raumalta 42-asuntoisen kerrostalon vuokra- ja kiinteistökehityskohteeksi.

“Ensimmäisen julkinen hankinta oli Hopun palvelukeskuksen saneeraus, laskennan onnistuminen jännitti, koska tarjoushintojen hajonta kohteessa oli suurta. Huoli osoittautui kuitenkin lopulta turhaksi”, Trogen muistelee.

HHT-Rakennus Oy:n palkkalistoilla kymmenkunta vakituista työntekijää. Kuluvan vuoden liikevaihto on 3–4 miljoonaa euroa.

Hugo viettää vapaa-aikaa mieluiten kotioloissa vaimon ja kahden lapsensa kanssa. Toisinaan hän irrottelee kartingin ja golfin parissa.

Tuloskehitys ja kasvu vakuuttivat raadin

Palkitsemisraadissa istuivat Satakunnan Yrittäjien puheenjohtaja Jukka Hurrila, varapuheenjohtajat Teuvo Uusimäki ja Ari Korhonen sekä toimitusjohtaja Markku Kivinen.

Hyvästä ehdokasjoukosta Trogen nousi voittoon.

“Hugon yritys on kasvanut nopeasti. Tuloskehitys on pysynyt hyvänä ja liikevaihto tuplaantunut kolmen viime vuoden aikana. Kokemuksen ja taitojen karttuessa töiden vaatimustaso on kasvanut”, perusteluissa luetellaan.

Yrittäjä Hugo Trogen, HHT-Rakennus Oy

  • kotipaikka Huittinen
  • toimiala uudisrakentaminen, saneeraus ja korjauskohteet
  • perustamisvuosi 2015
  • liikevaihto 2020 3,25 m€, 2019 2,1m€ ja 2018 1,5 m€
  • työntekijät 2020 10, 2019 7 ja 2018 6 henkeä

Jätä kommentti