Sivistyslautakunnan usko Tuomi Logistiikkaan loppui: Sastamala irtisanoo sopimukset

Sastamalan kaupungintalo.

Sastamalan kaupunki irtisanoo sopimukset Tuomi Logistiikan kanssa. Asiasta päätti sivistyslautakunta.

Keskustelun kuluessa puheenjohtaja Minna Isotalo (sd.) teki esityksen, että kaupunki irtisanoo Tuomi Logistiikan kanssa koulukuljetuksista solmimansa sopimukset. Eteläisellä alueella koulukuljetusten hallinnointi siirtyy kaupungin omaksi toiminnaksi irtisanomisajan päätyttyä. Tuomi Logistiikka ei myöskään tule hallinnoimaan läntisen ja pohjoisen alueen koulukuljetuksia. Sopimusten irtisanominen tulee ajoittaa niin, että oppilaskuljetusten järjestäminen ja hallinnointi on kaupungin toimesta mahdollista.

Pirjo Vuorinen (kesk.) kannatti esitystä.

Kasvatusjohtaja Pekka Kares esitti lautakunnalle, että sivistyslautakunta merkitsee tiedoksi koulukuljetuksista saadun selvityksen. Siinä muun muassa todettiin yhteenvetona, että ”reitit ja aikataulut ovat nyt kunnossa”.

Minna Isotalon esitys voitti 6-1. Äänestyksessä Isotalon ja Vuorisen tueksi asettuivat Timo Haapanen (vas.), Leevi Karisalmi (sd.), Jalmari Kulmala (kesk.) ja Sara Uusi-Rauva (kok.). Irmeli Kulonpää (ps.) kannatti kasvatusjohtaja Pekka Kareksen esitystä. Varajäsen Steven Buckingham (kok.) äänesti tyhjää.

Lautakunnan varsinaisista jäsenistä varapuheenjohtaja Janne Prihti (ps.) ja Lauri Haapamäki (kok.) jääväsivät itsensä esteellisinä. He eivät osallistuneet asian käsittelyyn.

Aikaisemmin Alueviestissä:

  • jannelepisto

    Kiinnostaisi tietää paljonko tää leikki maksoi sastamalalle?

  • Paikallinen

    Eikö tuo herra Kares voisi mennä jonkun muun kunnan riesaksi välillä? Mielestäni hän on kurjistanut jo liikaakin Sastamalan alueen kouluolosuhteita.

Kommentointi ei ole käytössä.