Jokimaisema kiinnostaa Huittisissa – ”Näemme, että tarvetta on juuri tämän kaltaisille omakotitonteille”

Kaavoitusinsinööri Katariina Viirin mukaan kiinnostusta on herättänyt Sahkon alueelle suunniteltu joen yli kulkeva kevyenliikenteen yhteys. ”Silta on suunniteltu suunnilleen uuden koulun kohdalle. Tämä mahdollistaisi esimerkiksi pienille koululaisille erinomaisen kulkuyhteyden joen toiselle puolelle”, Viiri kertoo.

Huittisten kaupunki esitteli viime viikolla suunnitelmia uusien tonttien kaavoittamiseksi Sahkon alueelle, aivan Loimijoen rantaan. Jokirantatontteja on tulossa lähivuosina myös Kännölän läheisyyteen, Laidunmaankadun jatkeeksi Kalloon.

Kaavoitusinsinööri Katariina Viiri kertoo, että kaupunki osti nämä kaksi maa-aluetta nimenomaan omakotitonttien kaavoittamista silmällä pitäen.

”Nämä ovat yleiskaavan kannalta oikeastaan ainoita paikkoja, minne kaupungin on mahdollista kaavoittaa jokirantaan asuinkäyttöön tulevia tontteja. Näemme, että Huittisissa on tarvetta juuri tämän kaltaisille omakotitonteille”, hän kertoo.

Yleiskaavasta selviää, että Sahkon alueelle on mahdollisesti tulossa asuinrakentamiseen tarkoitettujen tonttien lisäksi myös rantaan sijoittuvaa virkistysaluetta.

”Tässä ensimmäisessä vaiheessa on tarkoitus kaavoittaa alueelle 12 omakotitonttia ja yksi rivitalotontti. Tulevaisuudessa kaava-alueen pohjoispuolella voisi olla rantaan sijoittuva virkistysalue”, Viiri kertoo.

Asuintontteja on mahdollista kaavoittaa alueelle lisää myös myöhemmässä vaiheessa, mutta nyt suunnitellut tontit ovat ainoita omarantaisia.

”Kevyen liikenteen ja ajoneuvoliikenteen alueiden varaukset ulotetaan kaava-alueen pohjoisrajaan asti, jotta pohjoispuolelle olisi tulevaisuudessa mahdollista jatkaa asumis- ja virkistysaluetta”, Viiri sanoo.

Sahkoon on suunniteltu reilun kokoisia, noin 1200-1700 neliön suuruisia tontteja.

”Niitä voi pitää kaupunkialueella varsin isoina”, Viiri toteaa.

Kaavaehdotus nähtäville vuodenvaihteen jälkeen

Jotta alueen hahmottaminen olisi helpompaa, kaava-alueelle pystytettiin tilaisuutta varten puukeppejä osoittamaan tulevien katualueiden taitepisteitä.

”Tällainen tikutus tehtiin nyt pitkästä aikaa ja totesimme sen olevan paikalla käyvien ihmisten kannalta hyvin havainnollistavaa. Tikut on tarkoitus pitää paikoillaan vielä jonkin aikaa, jotta kiinnostuneet voivat käydä tutustumassa alueeseen”, Viiri kertoo.

Vastaavaa toteutusta on suunniteltu myös Kallon alueelle.

Sekä Sahkon että Kallon kaavaluonnokset olivat nähtävillä viime perjantaihin asti. Viirin mukaan kaupunki odottaa vielä viranomaisten lausuntoja ja alkaa nyt perehtyä luonnoksista saatuihin palautteisiin.

Kaavaehdotus saadaan nähtäville vuodenvaihteen jälkeen.

”Hankkeen aikataulu voisi olla sellainen, että kaava saataisiin valmiiksi ja hyväksyttyä ensi vuoden kuluessa ja kunnallistekniikan rakentamisen jälkeen tontit tulisivat myyntiin syksyllä 2023”, Viiri hahmottelee.

Kaavoitusinsinöörin mukaan jokirantatontit ovat jo nyt herättäneet huomattavasti kiinnostusta.

”Selkeä kysyntä on olemassa, sillä sen verran yhteydenottoja on jo tullut. Vielä vierähtää kuitenkin hyvä tovi ennen kuin tontit saadaan myyntiin”, hän hymyilee.

Sahkon ja Kallon kaavakuulumisia päivitetään kaupungin nettisivuilla olevaan blogiin.

  • Heikki M

    Tulviva joki ja savipelto. Sopiva yhdistelmä, ennen ei tähän olisi rakennettu.

Kommentointi ei ole käytössä.