Sastamalan Enkelikeräys innostaa Tampereellakin – “Se on tuonut meille yhteisöllisyyttä”

Jadeian työporukka lähetti toimitukseen selfien. Kuvassa edessä Emmiina Pitkänen, takana Nina Porotähti, Säde Selin ja Taija Lehto.

Alueviesti sai mukavan juttuvinkin. Sastamalan seurakunnan Enkelikeräys nimittäin innostaa Tampereellakin. Lielahdessa kauneushoitola Jadeiaa pyörittävä Nina Porotähti kuuluu keräyksen vakiolahjoittajiin. Lähetin Ninalle kysymyksiä sähköpostilla.

Onko sinulla jotain kytköstä Sastamalaan?

”Minulla ei oikeastaan ole kytköksiä Sastamalaan. En ole asunut siellä, eikä minulla ole siellä sukulaisia. Muutama asiakkaani asuu siellä ja he käyvät luonani Tampereella.”

Miten seurakunnan Enkelikeräys on tullut sinulle tutuksi?

”Se on tullut tutuksi Sastamalan seurankunnan diakoniatyöntekijä Maaritin kautta.”

Kuinka kauan olet osallistunut keräykseen ja onko osallistuminen jotenkin muuttunut vuosien varrella?

”Olen osallistunut keräykseen melkein alusta asti. Alussa tein yksinäni lahjoituskassin. Sen jälkeen kerroin asiasta omalle äidilleni ja anopille ja innostin heidät mukaan. Siitä se levisi työkavereille, ja nyt kaikki edellä mainitut osallistuvat keräykseen. Myös yritykseni asiakkaat ovat ottaneet asian omakseen. Olemme saaneet kerättyä ihanan ison paketin, josta on voitu jakaa useammalle.”

Miksi koet osallistumisen tärkeäksi? Mitä se on sinulle antanut?

”Joulun aika on auttamisen ja hyvän mielen jakamista. Haluan omalta osaltani lisätä joulumieltä ja helpottaa stressiä joulun rakentamisesta. Enkelikeräys on tuonut meille henkilökunnan ja asiakkaiden kanssa yhteisöllisyyttä sekä onnentunnetta siitä, että lahjoituksemme tuo iloa jonkun toisen jouluun.”

Miksi haluat osallistua juuri tähän keräykseen, kun varmasti Tampereellakin olisi vaikka mitä mahdollisuuksia hyväntekeväisyyteen?

”Tampereella on niin paljon keräyksiä, että se sai minut ajattelemaan pienempiä paikkakuntia. Onko siellä yhtä paljon avuntarjoajia?

Iso syy on myös se, että Sastamalan seurakunnan diakoniatyön apu todella menee perille, keräys on hienosti organisoitu ja tämä on hienoa toimintaa.”

Enkelikeräyksestä aiemmin: Enkelikeräys tuo taas iloa vähävaraisille sastamalalaisille – Kaikilla ei ole varaa jouluruokiin

Jätä kommentti