MLL ja Nuorkauppakamari yhdistivät voimansa – Sastamalan Joulukeräys toimittaa lahjakortteja vähävaraisille lapsille ja nuorille

Viime vuonna Joulupuu-keräykseen tuli noin 350 lahjakorttia. Rautaveden Nuorkauppakamarin Heli Loponen (vas.) ja Emma Rinne sekä MLL Tyrvää-Vammalan Outi Koivu toivovat että vähintään samaan päästäisiin nytkin.

Pitkät perinteet Sastamalassa omaava Joulupuu-keräys saa tänä vuonna uuden muodon, kun Rautaveden Nuorkauppakamari toteuttaa sen yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistyksen kanssa. Samalla vaihtuu keräyksen nimi: se on nyt Sastamalan Joulukeräys.

Muutoksen taustalla on Nuorkauppakamarin toiminnan päättyminen paikkakunnalla.

”Emme kuitenkaan halua, että paikkansa vakiinnuttanut keräys päättyy. Pohdimme, kenelle voisimme heittää palloa keräyksen jatkamisesta ja MLL tuli mieleen. Uskomme, että MLL:n kaltaisen yhdistyksen kautta keräyksellä on jatkuvuutta”, taustoittaa Rautaveden Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Heli Loponen.

Tänä vuonna tahot tekevät siis yhteistyötä, ensi vuonna keräyksen toteutuminen on MLL:n harteilla.

”Ihan uusi asia keräyksen järjestäminen ei meille ole. Valtakunnallinen Hyvä joulumieli -keräys on toteutettu yhteistyössä SPR:n kanssa useana vuonna myös Sastamalassa. Sitä kautta jaamme ruokalahjakortteja paikallisesti”, MLL Tyrvää-Vammalan puheenjohtaja Outi Koivu toteaa.

Tällaisen käpytontun keräykseen osallistuvat saavat.

Myös Sastamalan Joulukeräyksessä on kyse lahjakorteista. Keräys on suunnattu paikallisille vähävaraisille lapsille ja nuorille, ja osallistua voi ostamalla lahjakortin mihin tahansa yritykseen.

”Tietysti toivomme, että samalla tuettaisiin paikallisia yrittäjiä hankkimalla lahjakortit heiltä”, Nuorkauppakamarin Emma Rinne sanoo.

Huomionarvoista on, että tavaralahjakortin sijaan kuoreen voi sujauttaa lahjakortin johonkin palveluun, kuten kauneushoitola- tai parturikäyntiin.

”Etenkin nuoret osaavat arvostaa tällaisia lahjoja”, Heli Loponen vinkkaa.

Lahjakortin euromäärää ei ole ennalta määritelty, vaan kaiken arvoiset muistamiset kelpaavat, naiset korostavat.

”Voi ostaa vaikka viiden euron herkkulahjakortin leffaan tai hampurilaisravintolaan.”

Lahjakorttien jakamisesta vastaa Sastamalan kaupungin sosiaalitoimi, joka on ollut Joulupuu-keräyksessä yhteistyökumppanina alusta saakka.

Kahden viikon keräysaika alkaa perjantaina

Sastamalan Joulukeräys käynnistyy tämän viikon perjantaina 26. marraskuuta yhteisellä avajaistapahtumalla Vammalan torilla.

Nuorkauppakamarin ja MLL:n edustajat ovat paikalla torimökissä, lapsille jaetaan ilmapalloja ja tarjolla on glögiä ja pipareita. Paikalta voi noutaa keräysohjeita.

Hankkimansa lahjakortin voi toimittaa keräysaikana 10.12. saakka johonkin neljästä keräyspisteestä. Keräyslaatikoita on Sastamalan Citymarketilla, K-Market Äetsässä, Häijään Säästömarketilla sekä Kiskokabinetilla.

Jokainen keräykseen osallistunut saa muistoksi MLL:n väen askarteleman käpytontun, jonka voi ripustaa vaikka joulukuuseen.

Jätä kommentti