Joulutunnelmaa Pirunvuorella – Kivilinnakin aukaisee poikkeuksellisesti ovensa

Jouluista tunnelmaa Pirunvuorella. Kuva: Sastamalan kaupunki.

Sastamalan kulttuuripalvelut järjestää yhteistyössä Ellivuori Resortin, Peikkovuoren ja VuoriCaravanin kanssa tunnelmallisen tapahtuman Joulutunnelmaa Pirunvuorella ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. kello 13–18.

Pirunvuorella sijaitsevassa Peikkovuoressa Metsäkahvila palvelee koko tapahtuman ajan, kahvilasta voit ostaa glögiä ja jouluisia herkkuja. Pirunvuoren Kivilinna on avoinna ja siellä järjestetään lyhyitä opastuksia non-stoppina koko tapahtuman ajan.

Kivilinnassa on myynnissä Tyrvään seudun kotiseutuyhdistyksen julkaisemaa kirjaa Pirunvuori, Taidetta ja tarinoita sekä Pirunvuoren Kivilinnan hihamerkkejä. Kivilinna on ollut viime vuosina avoinna yleisölle vain kesä- ja elokuun viikonloput sekä heinäkuun ajan ja tietysti opastuksien ajan. Kivilinna avataan talvella nyt poikkeuksellisesti yhden päivän ajaksi.

Tapahtuman aikana reitti Ellivuoresta Kivilinnalle valaistaan tunnelmallisesti lyhdyin ja ulkotulin. Suosittelemme kävijöitä ottamaan mukaan oman taskulampun tai lyhdyn turvaksi reitille. Suosittelemme myös tukevia kenkiä jalkaan, jotta jokainen pääsee kotiin omin jaloin. Reitille on rakennettu Seppo-sovelluksella peli, jota voi pelata puhelimella, kannattaakin ladata puhelimen akku täyteen kotona. Ennen tai jälkeen Pirunvuoren vierailun voi nauttia Ellivuoren ravintolassa lounasta, lounas ravintolassa kello 12–15.

Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna. Tapahtuman suuri suosio yllätti ja tapahtumaa toivottiin myös vuodelle 2021, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Tapahtuma järjestetään nykyisiä Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintoviraston rajoituksia sekä THL:n ohjeistuksia noudattaen, muutokset ovat mahdollisia. Tapahtuma on pääosin ulkoilmatapahtuma, sisätiloissa on kävijärajoituksia, esimerkiksi Kivilinnassa voi vierailla vain kymmenen henkilöä kerralla.

Muistutamme kävijöitä turvaväleistä sekä hyvästä käsihygieniasta tapahtuman aikana. Ethän osallistu tapahtumaan sairaana tai muuten flunssa- tai hengitystieoireisena. Muista sisätiloissa kasvomaski, käytä kasvomaskia myös ulkona, jos etäisyyttä on hankala säilyttää. Tervehditään tuttuja turvallisen etäisyyden päästä, tapahtumajärjestäjät muistuttavat.

Jätä kommentti