Miten käy Kauneimpien joululaulujen? – “Tilaisuuksien järjestämisestä tiedotetaan myöhemmin”

Tyrvään kirkko. Kuva: Pauliina Vilenius.

Aluehallintoviraston kokoontumisrajoitukset tuovat muutoksia Sastamalan seurakunnan adventin ja joulunajan toimintaan.

Pirkanmaan alueella ovat kiellettyjä sellaiset sisätiloissa tapahtuvat yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 100 henkilöä ja joissa katsomossa ei ole kaikille osallistujille määriteltyä istumapaikkaa tai jossa on yhteislaulua.

“Kirkon penkki käsitetään määritellyksi istumapaikaksi, joten rajoitus ei koske esimerkiksi kirkkokonsertteja. Rajoitus ei koske liioin jumalanpalveluksia eikä kirkollisia toimituksia, kuten kastejuhlia tai hautajaisia. Näissä tilaisuuksissa huolehdimme edelleen koronaturvallisuudesta muilla tavoin”, seurakunta tiedottaa.

Yllä mainituissa tilaisuuksissa on huolehdittava käsi- ja yskimishygieniasta, niissä tulee noudattaa vahvaa maskisuositusta sekä turvavälejä ja huolehtia tilojen riittävästä siisteydestä.

Aluehallintoviraston kokoontumista rajoittava päätös koskee erityisesti Kauneimpia joululauluja. Näiden tilaisuuksien järjestämisestä tiedotetaan myöhemmin seurakunnan tiedotuskanavilla.

Esimerkiksi ulkona laulamista ei ole rajoitettu. Lisäksi sisätiloissa osallistujia voi olla enemmän kuin sata, jolloin koronapassi mahdollista sisäänpääsyn tilaisuuteen.

“Kaikkia näitä vaihtoehtoja tultaneen käyttämään”, seurakunnasta todetaan.

Jätä kommentti