Airfryer ja sähkösavustin tämän joulun hittejä – Lahja Huittisista välittänyt jo nyt satoja paikallisesti hankittuja paketteja

Huittisten Veikon Koneen myyntimiehet Lauri Salo, Tapio Pakarinen ja Timo Reunanen pitelevät käsissään tämän joulun hittilahjaksi osoittautunutta airfryeria. Lahja Huittisista -palvelusta tuote on valittu jo kymmeniä kertoja. ”Kyllä suosio on vähän päässyt yllättämään”, kolmikko kertoo.

Huittisten kaupungin elinvoimapalveluiden ja kauppiasverkoston yhteinen Lahja Huittisista -palvelu on ollut auki muutaman viikon. Jo nyt sen kautta on välitetty eteenpäin satoja Huittisista hankittuja joululahjoja.

Palvelu on kehitetty yritysten joululahjavalintojen helpottamiseen, sillä sen kautta lahjansaaja voi itse päättää oman lahjansa runsaasta valikoimasta, yrityksen määrittelemästä hintakategoriasta.

”Palvelu on niin yritykselle kuin lahjansaajalle helppo ja vaivaton ratkaisu”, Lahja Huittisista -hanketta viime kuukaudet luotsannut projektisuunnittelija Pauliina Puputti summaa.

Ensiaskeleet Lahja Huittisista -palvelulle otettiin jo viime jouluna, kun Huittisten kaupunki tarjosi työntekijöilleen mahdollisuuden valita joululahjan kauppiasverkoston tekemästä lahjalistasta.

Mahdollisuus sai paljon positiivista palautetta, minkä myötä sitä alettiin kehittää yhdessä huittislaisen Mainostoimisto Huiman kanssa.

Syksyn aikana palveluun on saatu mukaan lähes 50 kauppiasverkoston jäsentä ja tällä hetkellä siinä on tarjolla yli 300 lahjavaihtoehtoa.

”Vaihtoehdot jakautuvat varsin tasaisesti kaikkien kolmen hintakategorian välille, jokaisessa hintaluokassa on siis valittavissa noin sata eri vaihtoehtoa”, Puputti tietää.

Peltomaa: ”Oivallinen tapa kiittää työntekijöitä”

Ylivoimaisesti suurin mukana oleva lahjanantaja on Huittisten kaupunki, joka tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuden valita palvelun kautta itselleen 100 euron arvoisen joululahjan.

Huittisten kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa näkee verkkopalvelun oivallisena tapana kiittää työntekijöitä.

”Olemme taistelleet koronan kanssa jo yli puolitoista vuotta. Tämä aika on vaatinut paljon voimavaroja ja isoja ponnistuksia henkilöstöltä. Tämän johdosta pidämme tärkeänä kiittää työntekijöitä erinomaisesta asenteesta ja työstä tänä koronan rasittamana aikana. Palvelu, jossa työntekijät voivat valita lahjansa huittislaisista liikkeistä, osoittautui viime vuonna hyväksi. Lahjavalikoima on mittava ja lahjarahat jäävät huittislaisille yrityksille”, hän toteaa.

”Kaupungin suuren työntekijämäärän ansiosta 100 euron lahjoja on mennyt tähän mennessä eniten, mutta jokaisessa kategoriassa on käyttäjiä”, Puputti kertoo.

Yhteensä palvelulle on saatu yli 20 asiakasyritystä.

”Mitään tyypillistä asiakasta palvelulla ei ole, vaan sitä hyödyntävät niin pienemmät kivijalkaliikkeet kuin suuremmat teollisen puolen yritykset. Olemme erittäin tyytyväisiä jo tähän asiakasmäärään ja mukaan ehtii vielä”, Puputti sanoo.

Työkaluja, hemmotteluhoitoja ja herkkupaketteja

Viime jouluna kauppiasverkoston lahjoista ylivoimaisesti suosituimmiksi nousivat hemmotteluun ja hyvinvointiin liittyneet tuotteet ja palvelut.

Tämän vuoden hittilahjoiksi ovat osoittautuneet airfryer ja sähkösavustin.

”Niitä on mennyt ihan selkeästi eniten. Kärkisija vaihtuu tiuhaan, mutta nämä kaksi tuotetta ovat tällä hetkellä ehdottomia suosikkeja”, Puputti paljastaa.

Mukana kärkikahinoissa ovat myös työkalusarja ja porakone.

”Kännykkä ehti jo loppua”, Puputti kertoo.

Lisäksi lahjavaihtoehdoissa on niin hemmotteluhoitoja kuin herkkupaketteja. Joulustressiä voi helpottaa valitsemalla valmiit jouluruoat ja kotia koristaa kukka-asetelmalla.

”Olen erityisen iloinen siitä, miten kekseliäitä kauppiaat ovat olleet lahjoja miettiessään. Itselleen voi valita esimerkiksi ruohonleikkurin keväthuollon, jos kengät tai laukut eivät tunnu tarpeellisilta”, Puputti sanoo.

Mieluinen vaihtoehto löytyy varmasti jokaiselle, siitä projektipäällikkö on varma.

”Tällainen tapa antaa lahja on myös ekologinen, sillä lahjansaaja pystyy valitsemaan aidosti sitä, mitä itse tarvitsee eniten. Näin ei tule annettua lahjoja, jotka jäisivät käyttämättä.”

Poimintoja