Aluevaaleissa 27 huittislaista ehdokasta – eniten nimiä kokoomuksella ja keskustalla

Huittisista aluevaltuustoon ovat ehdolla muiden muassa äiti ja poika Niina ja Joonas Immonen. Niina pyrkii luottamustoimiin perussuomalaisten riveistä, Joonaksen nimi on keskustan ehdokaslistalla.

Tammikuun 23. päivä järjestettäviin aluevaaleihin on Satakunnassa asettunut ehdolle 495 ehdokasta. Heistä miehiä on 266 ja naisia 229.

Huittisista ehdolla on 27 ehdokasta. Eniten huittislaisia ehdokkaita on keskustalla ja kokoomuksella, molemmilla kuusi.

Sdp lähtee vaaleihin viiden huittislaisen ehdokkaan voimin ja sekä vasemmistoliitto että perussuomalaiset ovat saaneet listalleen neljä huittislaista ehdokasta.
Satakunnan aluevaltuustoon valitaan yhteensä 69 jäsentä.

SDP, keskusta ja vasemmistoliitto osallituvat Satakunnassa aluevaaleihin täysillä 86 ehdokkaan listoilla.

Myös kokoomuksen lista on täysi, kun sitä vaaliliiton myötä täydentää kolme kristillisdemokraattien nimeä.

Huittisista SDP:n listalla ovat mukana Aila Hänninen, perushoitaja, Aarno Korpela, filosofin maisteri, Katri Kulmala, geronomi, Katja Leino-Murtojärvi, kasvatustieteenmaisteri, luokanopettaja ja Maarit Säilä, hoitaja.

Keskustalta mukaan ovat lähteneet Hannu Haapasalo, yrittäjä, eläkeläinen, Ilkka Hosike, lihateollisuusteknikko, eläkeläinen, Joonas Immonen, ylioppilas, Aulikki Kuisma, agronomi, yrittäjä, Seppo Peltola, lehtori, insinööri (yamk) ja Sauli Savolainen, yrittäjä.

Kokoomuksesta ehdolla ovat Atte Hölttä, lääkäri, Jani Kiuru, ambulanssiyrittäjä, Kristiina Noppari, yrittäjä, Anni Tormas, kirjastopäällikkö, Jukka Tuori, maakuntaneuvos ja Tinja Tähtinen, sairaanhoitaja.

Vasemmistoliitto on saanut ehdokkaakseen Mikko Kauniston, kirvesmies, projektivastaava, Jukka Kivimäen, lehdenjakaja, eläkeläinen, Sisko Sarjomaan, laitoshuoltaja ja Mervi Suorannan (sit.), myyjä, tradenomi (amk).

Pe­rus­suo­ma­lai­sil­la on Sa­ta­kun­nas­sa 74 eh­do­kas­ta, Huittisista mukana ovat Kimmo Hietanen, ammattikuljettaja, sijaisvanhempi, Sirpa Honkanen, eläkeläinen, Niina Immonen, muistihoitaja, sosionomi (amk) ja Simo Riuttamäki, haastemies.

Vihreiden ehdokaslistalla on Satakunnassa 51 nimeä, joista kaksi huittislaisia. He ovat Katja Laukkanen, elintarviketyöntekijä ja Kaisu Rantanen, fi­nan­ci­al spe­ci­a­list.

Valta kuuluu kansalle on saanut listalleen 10, Liike nyt yhdeksän, Suomen ruotsalainen kansanpuolue ja Piraattipuolue kaksi, Kristallipuolue yhden ja Vapaan Satakunnan yhteislista kaksi nimeä. Näiden joukosta huittislaisia ei löydy.

Poimintoja