Lautakunta linjaa isot tuulivoimalat mahdollistavasta kaavasta – Hanke herättänyt Sastamalassa myös vastustusta

Tuulivoimalat, Myllymaa, Hongistonmaa
Tälle alueelle tuulivoimaloita voisi tulla. Osayleiskaava-alueen likimääräinen rajaus. Kuva: Sastamalan kaupungin valmisteluaineisto.

Ympäristölautakunta päättää Sastamalassa tiistaina seitsemän ison tuulivoimalan rakentamisen mahdollistavan kaavahankkeen etenemisestä.

Tuulivoimaloita on suunniteltu kantatien 44 ja Putajantien väliin. Alue on Myllymaan, Hongistonmaan ja Kiimajärven kylien muodostamassa kolmiossa.

Esityksen tuulivoimayleiskaavan käynnistämisestä on tehnyt Eurowind Energy Oy. Kaavoitettava alue on kooltaan yksitoista neliökilometriä. Kiinteistöjä sen sisällä on 68.

Suunnitteilla oleva tuulivoimapuisto on herättänyt myös vastausta. Sitä vastaan on kerätty adressia.

Adressin esipuheessa vedotaan tuulivoimaloiden maisema-, melu-, välke- ja lentovalohaittoihin. Siinä nostetaan esiin myös Teerinevan merkitys harvinaisena erämaa-alueena. Adressin mukaan alueen asukkaille ei ole kerrottu hankkeesta riittävästi.

Facebookissa aihe on herättänyt vilkasta keskustelua paikallisella foorumilla.

Adressin oli perjantaina iltapäivällä verkossa allekirjoittanut 229 ihmistä. Adressin perustaneen Maija Siukon mukaan adressi on mahdollista allekirjoittaa myös paperisena versiona. Hän arvioi, että nimiä on vetoomuksiin kertynyt yhteensä yli 300.

Kommentointi ei ole käytössä.