Artikkelit, Mielipidetoimitus

Loimijoenpuiston ranta kaipaa järjestystä ja valvontaa – “Riehuminen ja ryyppääminen saatava loppumaan”

Loimijoenpuiston ranta kaipaa järjestystä ja valvontaa – “Riehuminen ja ryyppääminen saatava loppumaan”

Uimarit wpk:n rannassa kesällä 2019. Arkistokuva: Laura Haavisto.

Rautasillan ja entisen kylpylän välinen alue Huittisissa hohtaa uutuuttaan: käytävät, rampit, laituri ja muut välineet sopivat hienosti jokimaisemaan. Kuntalaisille on rakennettu perinnemaisema rentoutumista ja virkistäytymistä varten.

Alue on suunniteltu päiväkäyttöön (klo 7-21) ja sitä pitää alkaa valvomaan vartioinnin sekä poliisin avulla. Nuorison riehuminen ja ryyppääminen alueelle pitää saada loppumaan, jotta keskustan uimarit uskaltavat käyttää aluetta koko päivän. Selkeät opastaulut ja niiden valvonta parantaa asiaa. Rannan naapurustossa asuvat ovat olleet hankkeen kannalla, mutta jatkuva häiriökäyttäytyminen saa karvat nousemaan pystyyn. Heidän tehtävänään ei ole toimia valvojina, vaan rannan rakentajan eli kaupungin pitää aktivoitua asiassa.

Lauttarokkia ollaan järjestämässä alueella ja mielestäni se ei sinne kuulu. Tapahtumahan on järjestetty vanhalla urheilukentällä ennen vanhaan ja sinne se sopii mainiosti. Alue on keskellä kaupunkia ja logistiikka toimii hienosti.

Palvelujen saaminen rannan alueelle on käynnistymässä, mutta lisää toimia tarvitaan. Rautasillan markkinat olisivat hyvä aloittaa ja saada lisää vipinää alueelle. Paikallisia musiikkiesityksiä, onkikilpailuja, sup-lautailua, alueen historiaan liittyviä opastuksia ja paljon muuta voisi järjestää. Nämä tukisivat alueen kehittymistä, eivätkä tuhoaisi sitä.

Huittisten parhaaksi
Mika Stenfors
kaupunginvaltuutettu

Jätä kommentti

css.php