Artikkelit, PoimintojaPauliina Vilenius

“Yksi pariskunta jo hankki asunnon kunnasta” – Kesäkämppä tarjoaa taas mahdollisuuden kokeilla asumista Säkylässä

“Yksi pariskunta jo hankki asunnon kunnasta” – Kesäkämppä tarjoaa taas mahdollisuuden kokeilla asumista Säkylässä

Säkylän kunnan liiketoimintajohtaja Hanna Nieminen. Kuvankaappaus videolta, jolla hän esittelee kesän 2021 kesäkämppää Rekolantiellä.

Säkylän kunta houkuttelee jälleen asukkaita kesäkämppään. Matalan kynnyksen majoitusta on tänä kesänä tarjolla aivan Säkylän keskustassa, lähellä toria, rivitalossa Välskärintiellä. Viime vuonna kesäkämppä sijaitsi kunnan vuokrakerrostalossa Rekolantiellä.

”Tänä vuonna oli tarkoitus toteuttaa vähän samanlainen tempaus kunnan vuokra-asuntojen kanssa, mutta alkuvuodessa oli niin monta muuttujaa, ettei kampanjaa ehditty käynnistää ajoissa. Sitten minuun otti yhteyttä paikallinen yritys Kristalliranta, joka tarjosi ostamaansa ja remontoimaansa asuntoa kesäkämppä-käyttöön”, taustoittaa kunnan liiketoimintajohtaja Hanna Nieminen.

Rekolantien kerrostaloasunto oli reilun kokoinen kaksio, johon mahtui helposti useampi majoittuja. Nyt vuokrattavana on 40 neliön yksiö.

”Asunto on kooltaan vähän pienempi, mikä voi tietysti vaikuttaa kiinnostuneiden määrään, mutta kokeillaan millainen menekki sillä on.”

Asunnon lisäksi on vaihtunut vuokra-aika. Viime vuonna kämppää vuokrattiin kahdeksi viikoksi, nyt vain viikoksi. Näin kesään mahtuu 13 vuokrajaksoa kesäkuun alusta elokuun loppuun. Vuokra-aika alkaa keskiviikkona ja kestää seuraavan viikon tiistaihin.

”Koska asunto on aivan torin laidalla, herää uusi asukas melkoiseen hulinaan. Torstaithan ovat toripäiviä ja Säkylän tori kesäisin jo itsessään nähtävyys”, Nieminen vinkkaa.

Hakemuksia jo parikymmentä

Viime vuonna kesäkämpässä vieraili 12 eri asukaskokoonpanoa. Palaute oli pääosin positiivista, liiketoimintajohtaja kertoo. Esimerkiksi eräs eläkeläinen, joka asuu kaupungissa eikä omista autoa, koki kämpän itselleen mainioksi tavaksi lomalla.

”Tarkoitus onkin pitää hinta edullisena, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollisuus lähteä kokeilemaan tätä vaihtoehtoa.”

Tämän kesän osalta hakemuksia on saapunut jo melkein 20.

”Ne ovat eri puolilta maata, mutta pääosin eteläisestä Suomesta. Kämpän suosiosta kertonee, että eräs viime vuoden majoittuja on hakenut uutta jaksoa tälle kesälle”, Nieminen iloitsee.

Hakijat saavat merkitä hakulomakkeeseen kaksi toivetta loma-ajankohdasta, ensisijaisen ja toissijaisen. Näin jokaiselle pyritään löytämään mieluinen Säkylä-viikko. Kunta ja Kristalliranta tekevät asukasvalinnat yhdessä.

”Jos hakijoita on paljon, perustelut painavat. Kannattaa siis pohtia, mitä kirjoittaa lomakkeen vapaamuotoiseen kenttään.”

“Hyvät kokemukset ovat aina kotiinpäin”

Säkylän kunta nappasi idean kesäkämpästä Pöytyältä. Siellä kunta valjasti jo kesällä 2020 yksityisten omistajien asunnot vuokralle kuukaudeksi, jotta ihmiset pääsisivät kokemaan mitä maalla asuminen on.

”Muovasimme Pöytyän ideasta meille sopivan. Viime kesän kokemuksen perusteella uskallan jo nyt sanoa, että kampanja saa jatkoa myös tulevaisuudessa.”

Hanna Nieminen tiedostaa, ettei kesämajoittujista saa yhtä montaa vakituista asukasta kuntaan, mutta antaa painoarvoa kampanjan näkyvyydelle.

”Kaikki erilainen tuo positiivista pöhinää ja on markkinoinnin näkökulmasta kunnalle merkityksellistä. Puskaradio ja hyvät Säkylä-kokemukset ovat aina kotiinpäin”, hän muistuttaa.

Vaan onpa liiketoimintajohtajalla kerrottavanaan yksi iloinen muuttouutinen. Viime kesänä kesäkämpässä lomaillut pariskunta on nimittäin nyt muuttanut kuntaan.

”Oulun seudulta kotoisin olevan parin lapset olivat jo aiemmin kotiutuneet alueelle, ja pariskunta päätti kesäkämpän avulla kokeilla, millaista elämä Säkylässä voisi olla. Kokemukset olivat ilmeisen mieluisat.”

Hakuaika kesäkämppään päättyy perjantaina 20. toukokuuta. Lisätietoja kunnan nettisivuilta.

Jätä kommentti

css.php