Artikkelit, taidetoimitus

Sympaattisia ja humoristisia puuveistoksia Huittisten museoon – Veikeät ilmeet saavat katsojan hyvälle tuulelle

Sympaattisia ja humoristisia puuveistoksia Huittisten museoon – Veikeät ilmeet saavat katsojan hyvälle tuulelle

Hugo Kivisen töissä on muun muassa lapsi- ja eläinaiheita. Kuva: Huittisten museo. 

Huittisten museossa avautuu ensi keskiviikkona näyttely HugoITE, joka esittelee huittislaisen Hugo Kivisen (1904–1975) sympaattisia ja humoristisia puuveistoksia. Kirvesmiehenä elämäntyönsä tehnyt Kivinen veisti joutohetkinään hahmoja, joiden veikeät ilmeet saavat katsojan hyvälle tuulelle. Humorististen aiheiden lisäksi Kivisen veistoksissa on herkkiä lapsiaiheita ja monien muiden ITE-taiteilijoiden tavoin myös eläimiä. 

Näyttelyn avajaiset järjestetään Huittisten museolla ensi keskiviikkona 18.5. kello 18. Näyttelyn avaa Huittisten kirjasto- ja kulttuurijohtaja Anni Tormas. Ohjelmassa on myös huilumusiikkia, esittäjänä Aino Törmä Huittisten musiikkiopistolta. 

Pääosa näyttelyn töistä on museon omista kokoelmista, ja ne jäävät osaksi museon perusnäyttelyä. Näyttelyyn yksityishenkilöiltä lainaksi saadut veistokset ovat esillä 18.5.–14.8.2022.

Tapahtuma järjestetään kansainvälisenä museopäivänä ja se on osa Satakunnan museoviikkoa.

Jätä kommentti

css.php