Huittisten uuden alakoulun rakentaminen käynnistyi – paalutus aloitetaan kun maa on painunut riittävästi

Uuden koulun rakentaminen Huittisiin on vaatinut vaiherikkaita käänteitä, mutta viimein, lähes 10 vuoden odotuksen jälkeen, rakennustyöt on saatu alkamaan.

Uuden alakoulun rakennustyöt ovat viimein nytkähtäneet käyntiin Huittisissa.

Lauttakylän koulu suljettiin sisäilmaongelmien vuoksi lähes kymmenen vuotta sitten ja sen jälkeen suunnitelmat uuden koulun rakentamisesta ovat kokeneet runsaasti värikkäitä käänteitä.

Vanha koulu purettiin uuden tieltä jo viime vuonna ja viimein viime viikolla uuden koulun rakentaminen käynnistyi todenteolla, kun maan ajaminen vanhan kivikoulun tontille alkoi.

”Kuten aiemmin kävi ilmi, osa koulurakennuksen perustuksista pitää paaluttaa. Paalutettava alue esikuormitetaan niin sanotulla painopenkalla ja hankkeessa on nyt parhaillaan käynnissä se vaihe”, Huittisten kaupungin tekninen johtaja Ulla Ojala kertoo.

”Kun maa on painunut vaadittavan määrän, painopenkkamateriaali poistetaan ja aloitetaan varsinainen paalutus”, Ojala jatkaa.

Pitääkö paaluttaa vai ei?

Rakennuksen paaluttaminen aiheutti kevään aikana keskustelua, sillä koulun hankekehitysvaiheen kumppaniksi valikoitunut YIT Suomi Oy oli tarjouksessaan maininnut koulun olevan maavarainen ja paalutustarve ilmeni vasta sen jälkeen, kun kaupunki oli hyväksynyt YIT:n tarjouksen.

Kaupunginvaltuusto joutuikin myöntämään hankkeelle lisärahoitusta useampaan otteeseen jo ennen kuin rakennustyöt pääsivät alkamaan. Uuden koulun kustannuksiksi on hyväksytty 14,7 miljoonaa euroa.

Viime syksynä uuden koulun arvioitiin valmistuvan syksyllä 2023, mutta paaluttaminen tulee venyttämään rakennusaikataulua muutamalla kuukaudella.

Jätä kommentti