Sastamala kasvaa juhannuksena

Karkku. Kuva: Hannu Moilanen.

Juhannuksena ihmiset tungeksivat maaseudun rauhaan. Isoissa kaupungeissa on autiota.

Tilastokeskuksesta kehittämispäällikkö Pasi Piela ja yliaktuaari Ossi Nurmi ovat määritelleet paikkakunnille teleoperaattoreiden mobiilipaikannusdataan perustuvan juhannuskertoimen. Se kuvaa juhannuspäivän väkimäärää suhteessa tavanomaiseen väestöön.

Sastamala on saanut juhannuskertoimeksi 1,2. Kaupungin alueella väestön määrä on siis juhannuksena 20 prosenttia suurempi kuin normaalisti. Vuosi sitten lukema oli 1,3. Punkalaitumen juhannuskerroin on 1,6 ja Säkylän 1,2, Huittinen pienenee arvolla 0,9. Nämä ovat ennallaan. Kokemäen lukema on kasvanut. Vuosi sitten se oli 1,5 ja nyt 1,7.

Eri paikkakuntien juhannuskertoimia voi tutkia täällä.

Jätä kommentti