“On kiva tuoda Puuilo Sastamalaan”, iloitsee myymäläpäällikkö – Katso, miltä entisen marketin sisätiloissa näyttää nyt!

Puuilon toimitusjohtaja Juha Saarela ja Sastamalan myymälän myymäläpäällikkö Jenni Wiik ovat iloisia ketjun rantautumisesta paikkakunnalle.

Sastamalan Puuilo-myymälän avaaminen lähestyy. Tarkkaavaiset ohikulkijat ovat saaneet viime viikkoina huomata, että Vammalan Itsenäisyydentiellä sijaitsevan myymälän sisätilat alkavat jo hahmottua. Aivan hiljattain entisen marketkiinteistön ikkunoihin ilmestyivät ketjun punaiset teippaukset.

Toimitusjohtaja Juha Saarela kertoo ketjun “karhuryhmän” eli kalustamisesta vastaavan porukan saapuneen paikkakunnalle 18. heinäkuuta. Uutta tavaraa virtaa sisään joka päivä, joten sitä mukaa kun hyllyjä on valmistunut, niitä ovat päässeet täyttämään myymälään palkatut työntekijät.

Myymäläpäällikkö Jenni Wiik on tyytyväinen työpaikkojen herättämään kiinnostukseen.

“Hakemuksia tuli noin sata. Hakijoiden joukosta saimme valittua viidentoista hengen tosi hyvän porukan. Työntekijät ovat pääosin paikallisia”, hän kertoo.

Wiik itse kulkee Sastamalaan Vesilahdelta. Reilun kolmenkymmenen kilometrin työmatka on tuttu entuudestaan, sillä nainen on työskennellyt aiemmin Pirkanmaan Osuuskaupan palveluksessa ja myös Sastamalan S-marketissa – siis samassa kiinteistössä, johon uusi ketju nyt rantautuu.

“Asiakaspalvelu on oma juttuni, ja halusin edetä urallani vastuullisempiin tehtäviin”, Wiik perustelee hakemustaan päällikön pestiin.

Hän on iloinen uuden ketjun saapumisesta paikkakunnalle.

“On tosi kiva tuoda Puuilo Sastamalaan. Myös myymälän työllistävä vaikutus on tärkeä juttu.”

Tavaraa tulee joka päivä ja hyllyt täyttyvät ripeästi sitä mukaa.

Toimitusjohtaja Saarelan mukaan Sastamalan myymälää on päästy rakentamaan täysin suunnitelmien  mukaan. Kiinteistö saatiin Pirkanmaan Osuuskaupalta käyttöön sovitusti, eikä matkan varrella ole tullut mutkia matkaan.

“Sisätiloissa on tapahtunut jo parin viikon ajan ja nyt uudistuu myös julkisivu. Tulee teippauksia, maalauksia ja ensi viikolla valomainokset”, hän listaa.

Lisäksi parkkipaikkaa on paranneltu maalaamalla pysäköintiruutujen viivat uudelleen. Saarela kertoo, että pihaan on tulossa pieniä muutoksia markettiaikaan verraten.

“Itsenäisyydentien suuntainen etuparkki tuossa lipan alla otetaan myymälän käyttöön niin, että siihen tulee myytävää tavaraa. Kesällä esimerkiksi multasäkit on helppo nostaa suoraan siitä auton kyytiin ilman, että ne pitäisi sisältä kantaa.”

Vaikka valmista tulee kovaa vauhtia, ei toimitusjohtaja suostu vielä paljastamaan virallista avajaispäivää.

“Koska projekti on kesken, on parempi ettei lupaa mitään. Syyskuussa avajaiset kuitenkin pidetään, ja ihan heti kun se on mahdollista. Emme varmasti viivyttele sen asian kanssa”, lupaa Juha Saarela.

Kassaosasto alkaa hahmottua.

Osa Sastamalan myymälän työntekijöistä on parhaillaan perehtymässä ketjun käytäntöihin Tampereen alueen myymälöissä. Lisäksi avajaisten ajaksi Sastamalaan saadaan apukäsiä muualta Pirkanmaalta, jotta asiakkaita päästään palvelemaan sujuvasti heti ensimmäisistä päivistä alkaen.

Toimitusjohtajan luotto Sastamalaan kauppapaikkana on korkealla. Hän näkee kaupungin pienehkönä maakuntakeskuksena, jonka “potentiaali on enemmän kuin Sastamala itsessään”.

“Kaupungissa on selkeästi Puuilon kokoinen reikä”, hän tuumaa.

Puuilo-ketju on tunnettu erityisesti työkaluista, sähkö- ja lvi-tarvikkeista sekä rakentamisen tuotteistaan. Myymälöiden valikoima on kuitenkin huomattavasti laajempi kuin ennalta saattaisi olettaa.

“Uskon, että moni asiakas tulee vielä yllättymään siitä, mitä kaikkea meillä myydään.”

Alueviestissä aiemmin: Puuilon avajaisissa ei jaeta ilmaisia ämpäreitä, mutta jotakin erityistä on luvassa – Ketjun punaiset värit ilmestyvät katukuvaan kesän aikana

Paikoitellen myymälässä näyttää jo varsin valmiilta.
Kiinteistössä alkoi tapahtua heinäkuun puolivälin tienoilla, kun ketjun “karhuryhmä” saapui paikalle.
Punaiset teipit kertovat jo uudesta ketjusta. Ensi viikolla asennetaan valomainokset.

Jätä kommentti