Ministeriöt kutsuivat sastamalalaisen Hyötykeräyksen green deal -sitoumuksen valmisteluun – ”Antaa meille pääsyn ainutlaatuiseen tietoon”

Lauri Jokinen. Kuva: Hyötykeräyksen Facebook.

Sastamalalainen Hyötykeräys on kutsuttu mukaan kiertotaloutta edistävän vapaaehtoisen green deal -sitoumuksen valmisteluun. Hyötykeräyksen lisäksi kiertotalouden edelläkävijyyttä on tavoittelemassa 79 toimijaa maakunnista isoimpiin kaupunkeihin sekä yritys- ja toimialajärjestöihin, joista mukana ovat esimerkiksi Elinkeinoelämän keskusliitto, Energiateollisuus sekä Teknologiateollisuus. Yrityksistä valmisteluun ottavat osaa muun muassa Fortum, Stora Enso ja UPM-Kymmene.

”Kestävä talous, joka ei perustu luonnonvarojen ylikulutukseen vaan nojaa vähähiilisiin sekä kiertotaloutta ja luonnon monimuotoisuutta edistäviin ratkaisuihin, nähdään vahvasti tulevaisuuden suuntana”, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo sanoo Ympäristöministeriön kiertotalouden green deal –tiedotteessa.

Hyötykeräykselle mukaan pääseminen tukee yrityksen strategiaa sekä kasvutavoitteita, sillä yritys on toiminnassaan sitoutunut kiertotalouden edistämiseen.

”Pääsy mukaan tarkoittaa kiertotalousverkostomme laajenemisen lisäksi sitä, että pääsemme tekemään arvokasta yhteistyötä myös tutkimuslaitosten kanssa. Se antaa meille pääsyn ainutlaatuiseen tietoon ja sitä kautta suuntaa myös tulevaisuuden kehittämiselle”, kertoo Hyötykeräyksen toimitusjohtaja Lauri Jokinen.

Mukaan lähtevät toimijat pääsevät osallistumaan vähähiilisen kiertotalouden green dealin tavoitteiden ja toimenpiteiden kehittämiseen sekä tätä taustoittavaan skenaariotyöhön. Työ alkaa loppusyksystä työstämällä yhdessä tutkimuslaitosten johdolla kiertotalouden skenaarioita ja ministeriöiden johdolla kiertotalouden green dealin pelisääntöjä ja kriteereitä.

”Tavoitteena on tukea toimia muun muassa yhteiskehittämisellä sekä löytämällä rahoitusratkaisuja”, sanoo ympäristöministeriön kansliapäällikkö Juhani Damski Valtioneuvoston tiedotteessa.

Kiertotaloutta edistävä vapaaehtoinen green deal –sopimus on osa kansallista Kiertotalousohjelmaa ja sen tavoitteena on edistää vähähiiliseen kiertotalousyhteiskuntaan siirtymistä eri sektoreilla. Vähähiilisen kiertotaloussopimuksen rakentaminen on kansallisesti tärkeimpiä prosesseja, joilla tuetaan siirtymää kohti vähähiilistä kiertotalousyhteiskuntaa.

Jätä kommentti