Tyrvään Vörkki vastaa kysyntään – Sastamalan keskustaan paljon toivottuja etätyöpisteitä

Vammalan Yrittäjien hallituksessa vaikuttava Mika Valtonen, puheenjohtaja Sampo Satimus, Sastamalan elinkeinojohtaja Tanja Aarnikuru ja yrityskoordinaattori Antti Tolvanen toivovat Tyrvään Vörkin tilojen täyttyvän.

Tyrvään Vörkki on paikan nimi ja se on Sastamalan keskustassa osoitteessa Liekolankatu 11 aukeava etätyöpiste, jolle on Vammalan Yrittäjien ja Sastamalan elinkeinopalveluiden mukaan kysyntää. Tai oikeastaan pitäisi puhua monikossa etätyöpisteistä, sillä niitä kahden kerroksen konttoriin ja noin 130:een neliöön mahtuu useampia.

”Ala- ja yläkerrassa on molemmissa aulatilaa. Ylhäällä on kolme huonetta ja neuvottelutila, alhaalla kahden huoneen lisäksi keittiö, joka on kaikkien yhteisessä käytössä”, esittelee Vammalan yrittäjien puheenjohtaja Sampo Satimus.

Käytännössä homma toimii niin, että yrittäjät vuokraavat työtiloja ja elinkeinopalvelut antavat vetoapua paikan markkinoinnissa. Elinkeinopalvelujen asiakastapaamisista osa hoituu jatkossa Tyrvään Vörkin yläkerrassa.

Sastamalan elinkeinojohtaja Tanja Aarnikurun mukaan pieniä toimistotiloja on kaupungilta kyselty viime vuosina usein.

”Monen kysyjän tilantarve on ollut akuutti ja väliaikainen. Virastotalon etätyöhuoneet täyttyivät heti, ja sen jälkeen olemme ohjanneet ihmisiä yksityisten omistamiin tiloihin”, Aarnikuru kertoo.

Antti Tolvanen, Mika Valtonen, Sampo Satimus toisen kerroksen aulassa.

Yhteisöllisen toimiston ideaa on elinkeinopalveluissa pyöritelty Aarnikurun mukaan jo kauan, ja Sastamalan Buusti -hankkeeseen kirjattiin toimenpiteeksi luoda konsepti yhteisöllisestä etätyötilasta.

”Tilan varsinainen toteutus ja hallinnointi eivät ole elinkeinopalveluiden tai hankkeen ydintoimintaa, joten on hienoa, että Vammalan Yrittäjät otti vetovastuun työtilan perustamisesta”, hän tuumaa.

Yksinyrittäjille – joita Sastamalassa on paljon – työtila tarjoaa työyhteisön ja verkostoitumismahdollisuuksia.

Aarnikuru kehuu paikan sijaintia.

”Liekolankatu on keskeisellä, mutta silti rauhallisella paikalla. Täältä on lyhyt matka lounaspaikkoihin ja silti hyvät pysäköintimahdollisuudet. Kätevä matka sekä junalle että bussille.”

Vammalan Yrittäjien Sampo Satimus kertoo, että toimiston ulko-ovella on videokameravalvonta. Tilat ovat käytettävissä kello 6 – 22 välisenä aikana.

”Tämä konttori on asuinkerrostalossa, joten kunnioitamme talon sääntöjä. Yötöitä tehdään sitten kotona”, hän naurahtaa.

Tilavarauksen voi tehdä sähköisen varausjärjestelmän kautta, johon pääsee Tyrvään Vörkin verkkosivuilta.

Toimiston ovi aukeaa varauksen yhteydessä saatavalla henkilökohtaisella koodilla.

Jutuntekohetkellä toimisto on vielä osin vailla kalusteita, mutta asia muuttuu pian. Satimuksen mukaan varustukseen kuuluu lisäksi Lounean valokuitu, tulostusjärjestelmät sekä videoneuvottelulaitteisto.

Tilan voi varata pidemmäksikin aikaa tai vaikka kuukaudeksi, viikoksi tai tunniksi.

”Tämä paikka palvelee niin kaupparatsuja, toimistoa vailla olevaa metsäkoneyrittäjää kuin opiskelijoitakin.”

Elinkeinopalveluiden työpiste sijaitsee toisessa kerroksessa.
Tyrvään Vörkkiä esiteltiin maanantaina muun muassa lehdistölle. Paikalla poikkesi myös kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg (vasemmalla).

Jätä kommentti