”Autonominen työvuorosuunnittelu turvattava Pirkanmaalla” – Hoitohenkilöstön adressissa yli 3000 nimeä

Tays Sastamalaa. Kuvituskuva: Alueviestin arkisto.

Pirkanmaan Hyvinvointialueen valmistelussa on käynnistetty hankkeita, joilla pyritään siirtymään autonomisesta työvuorosuunnittelusta kohti palvelutarvelähtöistä työvuorosuunnittelua.

Hankkeet ja sen pilotoiminen koko hv-alueen käyttöön herättävät hoitohenkilöstön parissa ymmärrettävää huolta. Erityisen huolestuttavaa on, että hoitohenkilöstö on jätetty epätietoisuuden tilaan asian kanssa.

Asiaa ei myöskään ole käsitelty poliittisen koneiston kanssa. Hoitohenkilöstö on kerännyt valtavan adressin, joka on 21.9.2022 mennessä kerännyt yli 3000 nimeä.

Hoitohenkilöstön jaksaminen on kaikki kaikessa, tilanteessa, jossa myös Pirkanmaata vaivaa valtava henkilöstöpula. Olisikin vastuutonta tässä tilanteessa ajaa valmistelua kohti kriisitilannetta, joka pahimmillaan lietsoisi vakavan luottamuspulan henkilöstön ja johdon välille. Oikeus osallistua työvuorojensa suunnitteluun on merkittävä osa työhyvinvoinnin kokonaisuutta.

Miko Bergbom
Aluevaltuuston 2. varapuheenjohtaja