”Lämmin ja välitön tunnelma, josta myös kirjaston työntekijät ovat päässeet nauttimaan” – Stormin koululle tunnustusta lukemista edistävästä työstä

Arkistokuvassa Stormin koulun oppilaat Elviira (vas.), Milla ja Anni sekä eturivissä Hugo ja Iivari. Taustalla häämöttää koulun kirjasto. Kuva: Pauliina Vilenius. 

Pirkanmaan kirjastot ovat jälleen jakaneet Vuoden lukuteko -palkinnot. Kukin kirjasto on valinnut omasta kunnastaan palkinnon saajaksi yksittäisen henkilön tai tahon, joka on tehnyt tärkeää lukemista edistävää työtä kuluneen vuoden aikana tai jo pidempään.

Sastamalassa tunnustuksen saa Stormin koulu. Perustelujen mukaan Stormin koulu on jo vuosikymmenten ajan toiminut ansiokkaasti yhdessä kirjaston kanssa tukien lasten lukuharrastusta. Lukeminen ja kirjastossa käyminen on kiinteä osa lasten koulupäivää. Vaikka henkilöt ovat vaihtuneet, on yhteistyö aina sujunut erinomaisesti. Stormin koulussa vallitsee lämmin ja välitön tunnelma, josta myös kirjaston työntekijät ovat päässeet nauttimaan.

Punkalaitumella palkinto myönnettiin kirjallisuuspiirin vetäjä Marja Uotilalle. Kerran kuussa kirjastolla kokoontuva kirjallisuuspiiri innostaa keskustelemaan yhdessä kirjoista ja jakamaan lukuvinkkejä.

Kirjastot jakavat itse tunnustuksen valitsemalleen palkinnon saajalle. Kaikki Vuoden lukuteosta palkitut saavat kunniakirjan ja kirjaston valitseman pienen palkinnon.

Vuoden lukuteko -palkinto on lähtöisin Parkanon kirjastosta. Vuonna 2021 se laajeni kaikkiin PIKI-kirjastoihin.