”Toivottavasti kävijäennätykset paukkuvat” – Sastamalan nuorisovaltuusto saa järjestää Sykerockin pitkästä aikaa livetapahtumana

Veeti Pyhältö ja Jarkko Metsälä toivovat kävijäennätysten paukkuvan, kun Sykerock päästään järjestämään Vexve Areenalla kahden vuoden tauon jälkeen.

Sastamalan nuorisovaltuuston Jarkko Metsälä ja Veeti Pyhältö ovat innoissaan. Kesän kääntyminen syksyyn tarkoittaa sitä, että valtuuston suurin vuosittainen ponnistus, Sykerock, häämöttää jo nurkan takana. Erityistä iloa järjestelyihin tuo se, että tapahtuma saadaan jälleen järjestää livenä Vexve Areenalla.

”Ensimmäinen poikkeukseton Sykerock kahteen vuoteen”, kaksikko tiivistää.

Kahtena edellisenä vuonna tapahtuman järjestelyjä on suitsinut koronapandemia kokoontumisrajoituksineen. Viime syksynä Sykerock peruuntui viime hetkillä, samalla viikolla kuin se oli tarkoitus järjestää, ja ohjelma päädyttiin striimaamaan verkossa. Odotukset ovat syystä korkealla.

”Toivomme, että kun pitkän tauon jälkeen musiikista päästään nauttimaan livenä, pääsemme taas rikkomaan kävijäennätyksiä”, nuorisovaltuuston puheenjohtajana toimiva Metsälä tuumii.

Yleisöä Sykerockiin houkutellaan nuorison suosimilla artisteilla. Tänä vuonna musiikillisen kattauksen muodostavat Riski, Blacflaco, Lauri Haav ja Etta. Artisteista Riski on paikallinen, Sastamalan Häijäässä asuva räppäri. Jarkko Metsälä ja Veeti Pyhältö näkevät, että Sykerock on hyvä kanava nostaa esiin oman paikkakunnan muusikoita.

”Miellämme sen teemme, kun mahdollisuus on.”

Tänä vuonna lavalle nousevat esiintyjät ovat likipitäen sellaisia, joita Sykerockiin toivottiinkin. Metsälä muistuttaa kyseessä olevan ikärajaton tapahtuma, joten myös artistien musiikin tulee soveltua kaikkien korville.

Nyt kahdettatoista kertaa järjestettävä musiikkitapahtuma on kerännyt vuosi vuodelta enemmän yleisöä. Viimeisimmässä, vuonna 2019 pidetyssä Sykerockissa oli reilut 700 kävijää.

Huittisista bussilla tapahtumaan?

Vaikka Sykerock järjestetään paikallisin voimin, muistuttavat Jarkko Metsälä ja Veeti Pyhältö myös ulkopaikkakuntalaisten olevan erittäin tervetulleita tapahtumaan.

Sastamalan nuorisovaltuusto on tehnyt kuluvalla kaudella yhteistyötä Huittisten nuorisovaltuuston kanssa, ja Sykerockiin naapurikunnan ”nuvalaisia” houkutellaan näillä näkymin järjestämällä kyyti Vexve Areenalle.

”Olemme pohtineet heidän varalleen bussikuljetusta, jotta mahdollisimman moni huittislainenkin pääsisi paikalle.”

Sykerock on Sastamalan nuorisovaltuuston vuosittain järjestämä ikärajaton, päihteetön ja energiajuomaton musiikkitapahtuma. Sykerock järjestetään tänä vuonna lauantaina 19. marraskuuta Vexve Areenalla (os. Ratakatu 5, Sastamala), ja samalla se toimii Sastamalan lasten ja nuorten kulttuuriviikkojen päätöstapahtumana.

Nuorisovaltuusto toteuttaa Sykerockin yhteistyössä Sastamalan liikunta- ja nuorisopalveluiden sekä muiden paikallisten toimijoiden kanssa.

Jätä kommentti