OrPo haki täyden pistepotin Huittisista – ”Se oli lähellä, mutta ei tarpeeksi lähellä”

LP-Vampulan keskipelaaja Vanessa Jarman oli kovalla pelipäällä. Kuvassa hyökkäävä kanadalainen palkittiin kotijoukkueen parhaana. Kuva: Antti Kaskinen.

LP-Vampula Huittisen liigakauden avaus kotitantereella Oriveden Ponnistusta vastaan oli tasaista puurtamista molemmilta joukkueilta, mutta pistepotti matkasi Orivedelle erin 1–3 (26–28, 24–26, 25–23, 19–25).

LP-Vampulan alku näytti lupaavalta, sillä se vei ensimmäistä erää jo 11–5, kunnes OrPo kiristi otettaan ja kuroi eroa umpeen. Kotijoukkue johti aina erän loppupisteille saakka ja Orivesi tuli rinnalle tilanteessa 22–22. Vampula sai jo kolme eräpalloa, mutta se ei riittänyt. OrPo sai ensimmäisensä tilanteessa 26–27 ja käytti sen hyväkseen.

Toinen erä alkoi OrPon hienoisessa johdossa, mutta Vampulan viiden pisteen putki käänsi erän Vampulan johdoksi 9–6. Joukkueet kulkivat käsi kädessä taas tilanteeseen 22–22 ja OrPo sai ensimmäisen eräpallon, mutta ei onnistunut katkaisemaan erää, vaan tarvittiin yksi jatkopallo ja erä lopulta OrPolle 24–26.

Pitkän erätauon jälkeen Vampula nappasi kuskin paikan erän alussa ja johti jo 8–4, mutta OrPo ei hellittänyt otettaan. Oltiin taas pian tilanteessa 10–10. OrPo siirtyi hienoiseen johtoon Vampulan virheiden saattelemana. Tehokkaasti laiturin tonttia hoitanut Kristiana Petrova sortui virheisiin, joiden jälkeen päävalmentaja Ziga Kos marssitti kentälle Teija Vuorenmaan. OrPon kolmen pisteen johto suli tilanteessa 18–18 ja taas erää edettiin tasatahtia. Nyt tilanteessa 22–22 verkolla hyvin pelannut Ada Vikstedt löi vastapallon OrPon kenttäpuoliskolle ja se tarjosi Vampulalle mahdollisuudet ottaa erä nimiinsä. Niin lopulta kävikin, kun hakkuriksi tullut Selma Räsänen tykitti erän päätöspallon OrPon kenttään ja Vampula nappasi erän itselleen pistein 25–23.

Neljäs erä alkoi Vampulalta lupaavasti ja kotijoukkue johti jo 5–1, mutta vierasjoukkue kuroi eroa umpeen piste pisteeltä ja meni ohi. OrPo ei hellittänyt otettaan ja vei lopulta erän nimiinsä pistein 19–25.

Toiveita paremmasta kommunikoinnista

Vampulan nuori joukkue osoitti hyviä merkkejä siitä, mitä tuleman pitää, mutta harmillisesti hyvä ote päättyi erien lopulla. Passari Lotta Kukkosen ja keskipelaaja Vanessa Jarmanin yhteispeli toimi hyvin, mikä näkyi Jarmanin pisteissä. Hänet palkittiinkin Vampulan parhaana pelaajana. Laituri Iveta Stanchulova oli myös mainiolla pelipäällä.

Ensimmäistä otteluaan Suomen mestaruusliigassa pelannut Vanessa Jarman piti ottelua tasaisena, mutta toivoi, että oman joukkueen pelaajien välinen kommunikointi toimisi paremmin. Huittisiin hän on kotiutunut hyvin, vaikka kokoeroa hänen kotikaupunkiinsa Edmontoniin verrattuna on melkoisesti. Huittisissa ei tarvitse jumittaa liikenneruuhkissa.

”LP-Vampula on hyvä seura ja tässä joukkueessa on paljon potentiaalia”, sanoi Jarman.

”Se oli lähellä, mutta ei tarpeeksi lähellä. OrPo oli keskittyneempi ratkaisuhetkillä. OrPo aloitti ottelun hitaammin ja olimme lähellä sen voittoa, mutta teimme virheitä ja päästimme heidät mukaan”, totesi puolestaan LP-Vampulan päävalmentaja Kos.

LP-Vampulalla on tiukka lokakuu, sillä edessä on vielä viisi ottelua, joista kolme on vierasottelut Pölkky Kuusamoa, Arctic Volley Rovaniemeä ja Puijo Wolleyta vastaan. Kotikentällä joukkue nähdään seuraavan kerran 19. lokakuuta, jolloin verkon toisella puolella on JymyVolley. Samalla viikolla on toinen kotiottelu Arctic Volleyta vastaan. Se pelataan 22. lokakuuta.

Jätä kommentti