Energian säästäminen pomppasi esiin kaupunginhallituksessa Huittisissa – Vastaesitys: ”Huonosti valmisteltu”

Huittinen. Kuva: Pauliina Vilenius.

Huittisissa kaupunginhallitus oli vähällä ottaa energian säästämiseksi päätetyt toimenpiteet käsiteltäväkseen. Puheenjohtajan ääni ratkaisi.

Säästötoimista päätti tekninen valiokunta. Kaupunginhallituksessa Mikko Kaunisto (vas) esitti, että kaupunginhallitus käyttää päätökseen otto-oikeuttaan. Perustelun mukaan asia on huonosti valmisteltu, koska valmisteluaineistosta eivät käy euromäärät selville.

Mikko Kauniston esitystä kannattivat Niina Immonen (ps), Antti Heikkilä (ps) ja Aila Hänninen (sd). Kaupunginjohtaja Viveka Lannen esitystä, eli teknisen valiokunnan pöytäkirjan merkitsemistä tiedoksi, tukivat Aulikki Kuisma (kesk), puheenjohtaja Arto Metsämäki (kesk), Tuomas Toivola (kok) ja Tinja Tähtinen (kok). Hannu Haapasalo (kesk) oli poissa. Äänten mennessä tasan 4-4 ratkaisi puheenjohtajan kanta.

Tekninen valiokunta linjasi päätöksessään katuvalaistukseen ja lämmitykseen kohdistuvista säästöistä. Toimet ovat voimassa juhannuksen korvalle.