Katri Lylynperä SM-hiihdoissa tulevana viikonloppuna – ”Toivottavasti Tampereella on paljon tuttuja kannustamassa”

Letkan ensimmäisenä hiihtävän Katri Lylynperän seura on Vuokatti Ski Team. Kuva: Vuokatti Ski Team Kainuu/Heidi Lehikoinen.

Sastamalalaislähtöinen hiihtäjä Katri Lylynperä odottaa innolla tulevaa viikonloppua ja Tampereella Kaupissa hiihdettäviä SM-kisoja.

Lylynperä odottaa kovaa kotikisaa.

”Tampereen SM-hiihdot ovat minulle kuin kotikisat, koska Tampereen Kauppi oli pääasiallinen harjoituspaikkani lukioaikana”, hän toteaa.

SM-kilpailuissa Lylynperällä on suunnitelmana hiihtää kaksi kilpailua, mutta matkat tarkentuvat lähempänä kilpailuviikonloppua.

Viikonlopun kisa käydään tykkilumella plussakeleistä huolimatta. Mitalisijat ratkotaan kotimaisten huippuhiihtäjien kesken vapaan parisprintissä, vapaan normaalimatkoilla (miehet 15 kilometriä, naiset 10 kilometriä) sekä perinteisen sprintissä.

Noin 1,6 kilometrin sprinttirata hiihdetään kahteen eri suuntaan: perjantain parisprintissä myötäpäivään ja sunnuntain yksilösprintissä vastapäivään.

”Toivottavasti paikalla on paljon tuttuja kannustamassa ja nauttimassa hiihdosta paikan päällä. Itse odotan kovaa kilpailua SM-mitaleista ja tietenkin itseni ahtaalle pistämistä niiden ansaitsemiseksi”, Lylynperä sanoo.

Teknikum jatkaa sponsorina

Sastamalassa toimiva polymeerialan teollisuusyritys Teknikum kertoo lähettämässään mediatiedotteessa jatkavansa yhteistyötä Katri Lylynperän kanssa kuluvana vuonna. Lylynperä on edustanut Teknikumin tavoitteellisille lapsille ja nuorille kohdennettua Teknikum All Stars -stipendiohjelmaa vuodesta 2021.

Teknikumin mukaan yhteistyö on toiminut hyvin ja vastuullisuusohjelman puitteissa on jo tuettu kymmeniä eri harrastajia, seuroja ja lajeja. Urheilun lisäksi tukea ovat saaneet nuoret, joiden kiinnostuksen kohteena ovat kulttuuri ja tiede.

”Haluamme tarjota merkityksellistä työtä nuoremman sukupolven osaajille. Paikkakunnan suurimpien työllistäjien joukossa meidän kolme tehdastamme tuovat elinvoimaa koko kaupungille. Sastamalassa yhteensä 269 henkeä työllistävät laitoksemme sijaitsevat Nuupalassa, Kiikassa ja Talankylässä”, Teknikum Groupin toimitusjohtaja Jani Hämäläinen kertaa.

Lylynperä pitää Teknikumia luonnollisena yhteistyötahona.

”Teknikum on pääkumppanini toista vuotta, ja näkyy kotimaan ja ulkomaan edustusasuissa. Vammalasta kotoisin oleva yritys on luonnollinen yhteistyökumppani”, itsekin Vammalasta kotoisin oleva hiihtäjä kertoo.

Jätä kommentti